Är det nu vi ska säga hejdå?

Nedräkningen har börjat. Dagen då boken ska gå till tryck närmar sig. Jag sitter som en ostbåge vid min dator och räknar ner de sidor som jag har betat av. Nu är jag på sidan 59 av 127. Deadline på måndag.

Jag har gått från att räkna hur många redigeringsrundor jag har gjort med Vi går varvet till hur många jag har kvar, (två) plus en korrekturläsning. Påståendet att man spenderar mer tid på att skriva om än på att skriva är sant tusen gånger om.

Det börjar bli nervöst att ändra i texten. Det jag ändrar nu är närapå slutgiltigt. Tankar som: om jag ändrar det här lilla kan det påverka allt annat. Som en snöboll som sätts i rullning. Det räcker med småsaker för att jag ska förlora balansen. Vackla till och stjälpa hela min text. Tur att jag har en superbra redaktör som ser när jag strular till det.

Att jobba med en redaktör är guld värd. Jag trodde att jag hade lusläst min text, men icke, det finns saker jag totalt missat. Som att jag envist skriver väll istället för väl. En sak som texten blir bättre av är att hon ser alla de där extra orden som inte behövs. Strax nedanför hennes säng. Ingen tittar direkt på mig. Vilka roller vi ska ha med.

Kom på mig själv att försvara Samuel (en av karaktärerna) Redaktören hade skrivit att en sak om honom som jag tänkte sårade hans känslor. Märkte att jag genast gick i gång till hans försvar. Men det där var ju inte okej att säga om honom!

Snart är det dags att lämna ifrån sig texten för gott. Att släppa Samuel, Liv och de andra till läsarna. Säga hejdå. Kommer någon att ta hand om er? Känna med er? Kommer ni att klara er därute?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s