Att göra: hitta modet att våga välja ”fel” testläsare!

Mirijam Greyerhofer
Mirijam Geyerhofer

Ännu är manuset till boket i sin lilla pingpong-färd mellan mig och förlaget, men nu är det så pass färdigt att det går att skicka till testläsare. Så det har jag gjort. En bästis med nyfödd bebis (nummer tre i barnaskaran dock, så en erfaren morsa) och en bästis med förstagångsbebis har fått pdf:en. En sociala medier-kompis som är gravid för tredje gången och också är inne i boksvängen och en annan kompis som är ännu mer inne i boksvängen och faktiskt läst förlagskunskap. En vän som jag vet mådde skitdåligt pga sömnproblem när hon var föräldraledig med sitt första barn. Ja men så där ni vet, folk som jag gillar (läs: vågar fråga) och som jag tror skulle uppskatta den färdiga boken.

Några exempel på omdömen som har kommit in:

Angående boken: du är ett GENI! Den är rolig och informativ och tar upp en massa bra saker! Älskar att du är rolig i skrift. /…/ Samtidigt så paketerar du faktan mycket väl och använder en del medicinska termer – det gillar jag! /…/ På det stora hela tycker jag att boken är som några av dina bättre blogginlägg och krönikor. Bra flyt i texten, en vill läsa mer!

Svinstark prolog. Gillar inklusionen för alla läsare och superbra beskrivning av dygnsrytmer. Väldigt lätt att ta in.

Jag har läst VANSINNIGT mycket på nätet om sömn och aldrig fått det beskrivet på ett så lättillgängligt sätt förut! /…/ De informativa delarna känns väldigt stöttande och matnyttiga. Snyggt att förklara så mycket utan att generalisera, utan snarare liksom lyfta individuell utveckling samtidigt som du förenklar rätt komplicerade grejer för läsaren. Också en väldigt bra, och väldigt SVÅR, balans mellan att det här med sömnbrist inte är något man kan rå för, samtidigt som många av våra vanor påverkar sömnen negativt och att man måste styra sitt eget liv. Fem plus! 

Ja ni ser ju! Det är ju en bestseller redan på manusstadiet! Kiosker kommer välta i september, det inser ju vem som helst! MEN – vilka testläsare har jag egentligen valt då? Jo, dels endast människor som gillar mig som person, men som också – som sagt – borde uppskatta boken pga sin egen erfarenhet av barnrelaterade vaknätter.

Min hemläxa till mig själv kommande vecka är att hitta några testläsare som kanske inte blir lika mycket eld och lågor över detta. Framför allt några jag inte känner (även om jag är hundra procent säker på att de som redan läst aldrig skulle vara låtsassnälla vid en testläsning). Kanske en nygravid förstagångsförälder som inte har någon erfarenhet alls? Ett gäng sådana kommer ju välta kioskerna också.

Men hur hittar jag dessa? Tipsa gärna! Jag hoppas kunna uppdatera med hur det gick nästa fredag.

Det här inlägget postades i Debut, Fackbok, Mirijam Geyerhofer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att göra: hitta modet att våga välja ”fel” testläsare!

  1. Ken skriver:

    Hej,
    Jag är en avancerad skribent, aspirerande författare och testläser gärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s