Lördagsenkät: Vilket är ditt bästa skrivgodis?

Anna Alemo

Anna Alemo: Det ser så himla mysigt ut när andra lägger upp bilder på sin dator med en kopp kaffe bredvid och skriver ”Dags för redigering!” eller nått. Men jag har tyvärr aldrig lärt mig att tycka om varken kaffe eller te. Varm choklad skulle kanske funka?

Även om jag oftast inte äter något när jag skriver, händer det ibland (nåja, några gånger i veckan då) att jag bullar upp med lite choklad eller något annat godis. Tyvärr försvinner det i ett nafs och jag hinner knapp känna smaken. Om jag får loss skrivtid på helgen smuttar jag gärna på ett glas vin samtidigt (åtminstone kvällstid) och oj, vad jag skriver bra då. Självförtroende är på topp och fingrarna dansar över tangentbordet. ”Write drunk; edit sober” sa väl Hemingway? 

Jens Mattsson

Jens Mattsson: Jag kör på klassikerna kaffe eller te. Svart som en stjärn- och månlös natt och gärna riktigt starkt, i jättekoppar. Sen skriver jag tills kissnödigheten tvingar mig att ta en paus. Antagligen är det någon slags undermedveten idé att eftersom skrivartillfällena är så få och så långt emellan så måste jag gå all in.

Har provat att dricka vin och skriva men upplevde att jag blev lite för nöjd där och då men att resultatet inte blev jättebra vid en senare titt. Så det är jag och Agent Cooper all the way.

Mirijam Geyerhofer.
Foto Anna Hållams

Mirijam Geyerhofer: Jag måste alltid ha något att äta eller dricka bredvid datorn när jag jobbar, kaffe om tiden på dagen tillåter det och te om det är kväll. I höstas hade jag en period när jag drack extremt mycket Pepsi Max och hela december skrevs det manus med några promille Zeunerts julmust i blodomloppet.

Problemet när det kommer till att äta något är att jag gillar att gnaga på salta grejer som tex chips, men då blir ju tangenterna helt flottiga och kryddiga så det går bort. Smågodis är nog ändå bäst, det passar till både kaffe, te och läsk, och så får hjärnan en välbehövlig energikick. Att den sedan dippar lika snabbt igen behöver vi inte prata om nu.

Pia Kask
Pia Kask, fotograf Magnus Johnsson

Pia Kask: Jag häller upp kaffe som sedan dricks kallt fyra timmar senare när jag yrvaket ruskar av mig skrivbubblan…Ibland måste man ju skölja ner det likaledes bortglömda skrivgodiset.

Ina Lagerwall: Kaffe kaffe och åter kaffe! Gärna i termos så att jag slipper resa på mig och hämta nytt.

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lördagsenkät: Vilket är ditt bästa skrivgodis?

  1. John skriver:

    När jag deltog i nanowrimo för ett par år sedan hade jag strax innan fått en stor låda skumtomtar i present. Alltså belönade jag mig själv med en skumtomte var 500:e ord, två när jag nått dagens mål. Efter det kan jag knappt skriva utan att få cravings på skumtomar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s