Att prokrastinera eller inte prokrastinera, det är frågan!

Mirijam Geyerhofer. Foto Anna Hållams

Långfredag = min andra fredag i rad som inlägget skrivs samma dag det ska upp istället för att förpubliceras, grattis till mig som slår världsrekord i att försöka (och misslyckas) hålla bollar i luften den här våren! Prokrastineringens mästarinna at your service!

Om en månad eller så kommer allt mitt jobb med manuset vara klart. Då har jag pillat färdigt och dokumentet som nu heter Lite_trott_bara_version7 kommer ha en annan siffra i slutet på arbetsnamnet. Vågar inte ens fundera på vilken, men HERREGUD vad skönt det ska bli. Min tanke tills nu har varit att jag innan det blir 2020 skriva klart mitt byrålådemanus, och alltså ha ett färdigt råmanus av den där romanen som ju måste vara färdig innan den skickas in till förlag.

Att sälja in en fackbok på synopsis är lite mer min grej, för då finns det en annan fysisk person som ba: Vecka tolv ska detta vara klart! eller Senast 15 april vill vi ha svar på det här! och då lyder jag glatt order. SIR, YES SIR! skriker jag exalterat och levererar i tid. Men ska jag göra något själv som inte är tidsbestämt så fallerar allt, vilket ju är lite märkligt eftersom jag faktiskt är egenföretagare och inte har haft en anställning med en chef/annan fysisk person som ger order på sju år.

Så nu funderar jag på hur jag ska lägga upp arbetet med mitt skönlitterära manus. Hur gör ni? Skriver ett visst antal ord per dag/vecka/månad? Avsätter en timme varje kväll? Sätter en deadline långt fram i tiden och skjuter allt framför er med konstant ångestpåslag tills all tid nästan är ute, för att jobba dag och natt och preciiiis bli klara på utsatt tid (min favorit!? Berätta!

Det här inlägget postades i Debut, Mirijam Geyerhofer, Skrivprocessen, stress. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att prokrastinera eller inte prokrastinera, det är frågan!

  1. Mirjam skriver:

    Jag skriver helst på dagen när bebisen sover och det större barnet är på förskolan, men det kan ju bli avbrott titt som tätt så jag brukar försöka sitta en timme på kvällen också även om hjärnan oftast är mos då. Siktar på att skriva minst 5000 ord per vecka och det har gått såå mycket bättre med skrivandet sedan jag började sätta upp tydliga mål! Har också som mål att bli färdig med råmanuset i augusti, innan det är tänkt att jag ska börja jobba igen.

  2. H.E.R. skriver:

    Jag tycker det är så spännande hur alla skribenter jobbar på olika sätt! Eftersom jag studerar för tillfället, tillåter den akademiska friheten mig styra över mina egna tidtabeller – och det är ju super!

    Min kreativa hjärna fungerar som bäst på morgonen så oftast sätter jag morgonen och förmiddagen på att skriva vidare på mitt manus. Jag siktar på 1000-1500 ord per dag. Men samma princip fungerar inte om jag ska editera texten. Då väljer jag att sitta 1-2 timmar vid datorn och editerar så långt jag kan. Och det här, både skrivandet och editerandet (vad som än är aktuellt för tillfället) gör jag oftast från måndag till fredag och tar en längre paus alltid på veckoslutet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s