Författarfoto

Foto: José Figueroa

Det är inte alla förunnade att få professionellt tagna författarfoton så jag är extra glad att kunna visa upp mitt och berätta om dess tillblivelse. Fotot är taget av den mycket skicklige fotografen José Figueroa som jag hade glädjen att möta upp i Stockholm i februari.

Jag var där för mitt mugglarjobbs räkning, jag skulle dra igenom vårens titlar från Hegas förlag på BTJs barnförlagsdag. Av en ren slump hölls dagen i samlingslokalen längst upp i Natur och Kulturs hus vid Humlegården i Stockholm. Så jag dök upp några timmar tidigare för att ta bilderna.

Alla kanske inte vet det, men vid Humlegården ligger även bibliotekssveriges mörka hjärta: Kungliga biblioteket, KB på fackspråk. Så när José tyckte att vi skulle gå ut i parken och ta bilderna var jag inte sen att tacka ja. Du kan ju plocka bibliotekarien ur biblioteket men inte biblioteket ur bibliotekarien eller hur det nu är. Men det var inte KB som var vårt mål.

Det var kallt men soligt och José riggade upp en sliten gammal presenning för att skugga vid en stängd kiosk istället. Jag får erkänna att jag var tveksam, men tänkte att det är han som vet vad som funkar. Dessutom hade jag klippt mig och hade min finaste skjorta på mig så jag var redo. Sen tog vi vad som kändes som en miljon bilder runt omkring den där stackars kiosken. Jag tyckte att en del såg rätt skuggiga ut men José bedyrade att ”de kommer att bli superbra”. Och när jag tittar på bilden får jag hålla med. Det blev rätt så superbra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s