Nya insikter

Foto: José Figueroa

Sen jag började det ärofyllda uppdraget att blogga här på debutantbloggen får jag erkänna att mitt skrivande har blivit mindre och mindre av något jag gör. Det är som att jag inte prioriterar det. Vilket är konstigt. Jag vill ju skriva, det är ju på något vis en del av mig som person. Men det har inte synts på länge bland dokumenten på min dator.

Men så fick jag ett infall och började lägga ihop alla mina blogginlägg och enkätsvar på bloggen i ett och samma dokument och plötsligt blev det tydligt: Jag har inte alls tappat bort skrivandet. Sen jag började blogga första januari har jag skrivit strax över 11.000 ord eller 61.000 tecken. Det motsvarar nästan halva textmängden på den vuxenroman jag pillat med lite vid sidan av i över tre år. Mitt skrivande har alltså bara tagit en annan form.

Det är ju lite som de olika utmaningar folk brukar ge sig på. Som till exempel NaNoWriMo (https://www.nanowrimo.org/) som går ut på att skriva så mycket varje dag under november. Eller skrivarstreak som jag sett flimra förbi på Instagram som helt enkelt handlar om att skriva varje dag så länge du kan. Det de flesta går ut på är ju helt enkelt att tvinga sig att göra något tills det blir en vana. Då handlar det inte så mycket om innehållet utan helt enkelt att köra igång med skrivandet först och tänka på vad du skriver sen.

Jag har aldrig gjort något sådant, för min inre röst säger att det bara skulle bli 365 nya fristående snuttar under ett år. Men den här bloggen är ju lite samma sak. Varenda måndag kväll (jag har sagt att jag är prokrastinerare va?) sitter jag och försöker få ihop ett rimligt långt inlägg som inte bara är staplade klyschor och plattityder, som faktiskt säger något om i alla fall mitt eget skrivande. Och till och med den här gången när jag kände att “det är kört, jag skriver ju inte ens längre” blev det något. Hurra för frivilligt påtvingad litterär introspektion!

Om Jens

Jag heter Jens och är författare av bland annat bilderböcker.
Det här inlägget postades i Jens Mattsson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s