Här ska författarna sitta

I går var jag med på Rabén & Sjögrens bokfrukost. Det var en prestation av sommarns nyheter från förlaget för bloggare, bibliotekarier och journalister. Det var första gången jag stod på en scen och pratade om Vi går varvet, eller Vivan som jag nu kallar henne. För så klart hon ska få ett smeknamn. I boken är det viktigt för Liv att får ett smeknamn. Hon är arg för att hennes namn för kort för det. Sedan får hon ett smeknamn i alla fall, men vilket det blir tänker jag inte avslöja.

Ja i alla fall, jag hade förstås glömt mitt enda exemplar av Vivan hemma på köksön där maken läser en sida då och då emellan grötkoken. Men som tur var hade min förläggare Cecilia ett exemplar till mig.

När jag kom till Grillska huset i Gamla stan där frukosten skulle hållas visade de mig till en rad med stolar och sa: Här ska författarna sitta. Jag stod kvar och tittade på Petter Lidbeck och Carin Gerhardsen som redan satt där, innan jag fattade att det var mig de menade. Svårt att vänja sig vid att vara författare. Men jag övar på det!

Vi författare satt på vår rad och balanserade våra blommiga kaffekoppar på fat i knäet. Bredvid mig satt Titti Persson (Siri Spont) som är aktuell med Är det nu allting börjar?  Även hennes bok utspelar sig på högstadiet och skildrar den tristess som vi båda har erfarenhet av. Vi konstaterade att det är ett under att vi har kunnat skiva något alls om just den här tiden som var så förlamande tråkig och händelselös.

Så blev det min tur att gå fram och samtala med min förläggare Cecilia om Vivan. Jag läste högt om när Liv kommer till teatern första gången. Cecilia frågade var jag hittar inspiration till mitt skrivande och då berättade jag om att jag brukar tjuvlyssna på bussen. Sedan kom jag inte ihåg något mer som hon frågade, eller vad jag svarade. Jag får nån slags blackout när jag blir nervös. Jag svarade i alla fall på frågorna så det var ju bra det. Sist frågade hon om man kan vänta sig en fortsättning på Vi går varvet och det kan jag avslöja att det just nu jobbas på det. Så får vi se vad den kommer att heta, Vi går igen kanske? Zombieversionen. Ska nog fundera ett varv till på det där.

Om Ina Lagerwall

Debuterar med Vi går varvet som kommer ut på Rabén & Sjögrens förlag sommaren 2019.
Det här inlägget postades i Debut och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s