Författarbesök

Foto: Kajsa Göransson

Nu har jag gjort mitt första författarbesök. Det var på Gemla skola där jag jobbar som bibliotekarie. Årskurserna 4, 5 och 6 fick besök av mig och jag berättade om hur min bok har blivit till. Jag hade bett lärarna att låta barnen förbereda frågor innan och det hade de verkligen gjort. Barnen ställde smarta frågor om boken: Om det alltid är roligt att skriva eller om det ibland är svårt? Om jag har gjort omslaget? Om det kostade något att ge ut en bok? Sedan var det frågor om allt möjligt annat också: Gillar du katter eller hundar bäst? Vad är det pinsammaste du har gjort? Jag fick vara beredd på allt!

Vad jag gjorde bra: Jag berättade att jag kände mig nervös när skulle prata inför barnen. Det är bättre det tycker jag istället för att låtsas inte vara det. Ett par tjejer sa till mig efteråt att: Ja det märktes att du var nervös. Av barn får man höra sanningen. Vuxna ska alltid säga: Neeejdå det märktes inte alls! Den ena tjejen berättade sedan att hon också är nervös när hon ska stå ensam och göra en presentation inför klassen. Då kunde vi prata om hur det kändes. Jobbigt att vara nervös men fint att kunna säga till henne att det blir bättre ju fler gånger man gör det.

Det jag ska tänka på till nästa gång är att ha bättre koll på tiden så att alla frågor hinns med. Om barnen har många frågor tänker jag att det är fint att kunna svara på alla. Det känns viktigare än att jag ska hinna säga det jag tänkte. Bättre att korta på mitt prat och låta barnen fråga.

Efter författarbesöket skålade vi i cider och åt salta pinnar. Sedan fick de gå en tipspromenad med frågor om det jag hade pratat om. Jag skänkte några exemplar av Vi går varvet som priser.

En mycket fin dag och det bästa var när femmans lärare efteråt rusade in i biblioteket och säger att det var så många av barnen som ville läsa boken att de hade bestämt att ha Vi går varvet som nästa högläsningsbok. Hurra!

Om Ina Lagerwall

Debuterar med Vi går varvet som kommer ut på Rabén & Sjögrens förlag sommaren 2019.
Det här inlägget postades i Debut och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Författarbesök

  1. Vardagsmagi skriver:

    Underbart! Och vilket högt betyg när de ska ha den som högläsningsbok. Hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s