Inför releasefesten

Foto: Kajsa Göransson

På lördag är det dags för releasefest för Vi går varvet. Festen ska vara i Det fria ordets hus i Växjö där jag också sitter och skriver en dag i veckan. Huset är så fint i sig att det nästan är pynt nog. Tänkte dela med mig av några saker jag funderat över inför festen.

När?

Bor man i Stockholm verkar det vara releasefester titt som tätt och något man kan slinka in på som en liten afterwork. Men eftersom jag bor i Växjö och aldrig ens varit på en releasefest förut, och det har säkert inte de flesta inbjudna heller, så valde jag att lägga festen på en lördag för att kunna fira ordentligt.

Vilka?

Vilka ska jag då bjuda in? Först tänkte jag ha en öppen tillställning för att alla som vill skulle få komma. För hur skulle jag kunna välja ut vilka som skulle få en inbjudan? Högstadiet over again! Men det visade sig vara svårt för planeringen då jag vill bjuda på mat samt att lokalen tar max 50 personer. Att göra ett fb-event och att man får anmäla sig där är nog ganska kört för att ha kolla på hur många som egentligen dyker upp. Så jag valde den gammaldagsa metoden att skicka ut med snigelpost. Och många blev väldigt glada över att få något i sin brevlåda, så det är jag glad för att jag gjorde. Även de som inte kunde komma visste ändå att jag ändå tänkt extra på dem.  

Hur?

Eftersom jag har småbarn själv och många av mina vänner likaså ville jag göra evenemanget barnvänligt.  Det kommer att finnas en mysig läshörna med barnböcker och lite pyssel. Vid fint väder kan vi vara i trädgården och springa av oss om det kliar i benen. Jag har fixat ett mingelbingo och det kommer att vara ett samtal om boken med min vän Paula, bibliotekarie och bloggare som följt mig och peppat mig på den här resan. Det kommer att kännas tryggt och avslappnat att få vara på scenen med henne. Bra för mig som inte gillar att prata inför folk.

Delegera!

Ett tips som jag har fått av andra mer erfarna relesefestfixare är att delegera arbetsuppgifter under festen. Så jag har tagit hjälp av vänner och släktingar för att ställa iordning innan och efter samt hjälpa till under tiden med att fixa med bubbel och mat, ha hand om chokladhjulet och sälja böcker.

Så på lördag är det dags! Hoppas på fint väder och att chokladen inte smälter. En rapport om hur det gick får ni nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s