Skrivövning!

Dagens skrivövning kommer från den brittiska författaren Minette Walters. Hon har berättat att hennes skrivarbana började med att skriva romantiska noveller under pseudonym i olika brittiska kvinnomagasin.

Ett av uppdragen var att skriva om en kvinna och en man som spelar tennis medan de flörtar med varandra och en stämning byggs upp under matchen. Men ”tidningen hade gett mig en lista med förbjudna ord, helt enkelt ord som inte fick vara med på grund av sina sexuella konnotationer. Tyvärr var både balls, raquet och handle, tillsammans med en massa andra sporttermer, med.”

Uppdraget kändes omöjligt men hon lyckades och när hon lämnade in texten fick hon ett samtal från redaktören som var både djupt imponerad och väldigt orolig för henne. ”Det fattar du väl att tennisorden på listan inte kan gälla när du faktiskt skriver om tennis?”

Minette skämdes men tyckte att det var en riktigt bra skrivutmaning: Att skriva om något utan att använda just de orden som associeras med det.

Så dagens utmaning är just det, att anta Minettes utmaning. Börja med att bestäm dig för aktiviteten och gör en ordlista med alla saker som hör till. Stryk sedan alla de viktigaste och försök sedan skriva om några som ändå utför aktiviteten. Kan du lyckas som Minette och beskriva en tennismatch utan att använda ord som bollar, racket och handtag? Eller någon annan aktivitet utan att använda de specifika orden?

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s