Att skriva varje dag

Jag har den enorma lyxen att redan ha gått på sommarledighet. Genom att kombinera föräldradagar och semester får jag ett långt, härligt sommarlov. Helt fantastiskt! Det är stor skillnad mot hur det var när min äldsta dotter var liten. Då pluggade jag och var tvungen att jobba under nästan hela sommaren. Hade jag tur blev kanske två veckors obetald ledighet innan höstterminen började. Så jag tar väl helt enkelt igen lite av det nu.

Redigeringen av ”Emmas nya liv” är i en intensiv fas och egentligen vill jag sitta hela dagarna med det. Men barn behöver uppmärksamhet och det är ändå lämpligt om de får mat med jämna mellanrum. Så för att få ihop det sätter jag klockan på sex och går upp och skriver. Inga sovmornar här inte. Sen försöker jag sno åt mig lite tid här och där, för att sen förhoppningsvis får lite skrivtid på kvällen igen när även mannen är hemma.

På Instagram fladdrade det förbi en utmaning om att man skulle skriva varje dag i en månad (tror att det var hela maj). Det spelade ingen roll hur mycket eller lite man skrev, bara att man gjorde det varje dag. Jag hakade inte på. Men det som slog mig var att jag ändå, i stort sett, har skrivit varje dag hela detta året. Ibland har det kanske inte blivit så mycket, men det har ändå resulterat i tre råmanus (varav ett nästan var klart redan när året började) och en novell. Samt redigering och omarbetning av mina romance-noveller. Och så givetvis alla mina blogginlägg här (nummer 25 idag). Har jag ens något liv?

Att jag känner mig helt slut är förmodligen inte så konstigt. Kanske behöver jag faktiskt vara lite ledig från skrivandet i sommar. Även om det är så himla roligt, så är det nog förnuftigt att ta semester även från det. Koppla av. Ta sovmorgon. Bara vara. Umgås med familjen. Vara lite social och trevlig. Och läsa lite fler böcker.

Men, trots detta, är min plan fortfarande att skriva om manus 3 i sommar. Det känns som ett alldeles lagom och roligt projekt.


PS. Givetvis är mina barn betydligt viktigare än något bokmanus, men det förstod ni nog 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s