En sprudlande releasefest!

Foto: Kajsa Göransson

I lördags var det äntligen dags för Vi går varvets releasefest. Det var 50 inbjudna gäster och vi fyllde Det fria ordets hus i Växjö med prat, mat och mingel hela kvällen. Jag hade tagit hjälp av vänner och familj för att göra i ordning innan, duka fram mat, servera bubbel, sköta chokladhjulet och ställa i ordning allt efteråt. Den hjälpen var helt ovärderlig för det var mycket att rodda med.

Festen började med bubbel och ett mingelbingo. Sedan var det ett samtal mellan mig och Paula Högström, vän, bibliotekarie och bokbloggare under Prickiga Paula. Det var ett mycket bra knep för mig som är nervös för att stå på scen att ha en vän att prata med. Paula frågade lagom svåra frågor och samtalet flöt som om vi satt hemma i vardagsrummet. Sedan var det boksignering och mingelmat.

Samtal med Paula Högström

Vi hade pyntat lokalen med citat från boken och med ballonger i rosa. Självklart matchade jag bokomslaget, det är ett måste har jag förstått genom att läsa föregående års debutantbloggare och deras releasefester.

Varje gäst hade fått fem biljetter till chokladhjulet och det snurrades flitigt på. Någon vann storvinsten tre gånger i rad och någon började gråta, men överlag tror jag alla blev nöjda, om än något smällt choklad.

Jag hoppas verkligen att det blir en nästa gång! Det var så roligt. En sak jag ska tänka på då är att fundera ut en eller flera fraser jag kan skriva när jag signerar böcker. Vi hade gjort i ordning ett signeringsbord och lagt upp böckerna fint och pyntat, förberett med swishnummer och en vän som skulle hjälpa mig med försäljningen. Direkt efter samtalet med Paula var det dags för signering. En kö av vänner och släktingar som stod redo med telefonerna höjda och swishade för fulla muggar. Jag blev helt ställd och blank i huvudet. Rusig av samtalet och det roliga kom jag inte på en enda sak att skriva. Så det skulle jag ha tänkt på innan. Visst hade jag signerat böcker som jag skickat iväg eller gett bort veckorna innan men då hade jag ju tid på mig och kunde tänka ut en personlig hälsning. Jag vill så gärna ge det under festen också men det gick bara inte.

Men vilken sprudlande rosa fest det blev! Det var underbart roligt att få fira med alla som var så glada för min skull.

En bibliotekariekollega hade varit så här finurlig och ramat in katalogposten.

2 reaktioner på ”En sprudlande releasefest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s