Lördagsenkät: mitt favoritbokmärke

Anna Alemo

Nu har jag dessvärre inget bokmärke i min ägo. Jag är en sådan som viker hundöron för att komma ihåg vilken sida jag är på. Eller om det är en inbunden bok eller dansk band så använder jag själva fliken på omslaget. Och visst händer det, särskilt om jag blir avbruten, att jag bara vänder boken och lägger den uppslagen med sidorna nedåt.
Inser nu att jag att jag ljög. Jag har faktiskt några bokmärken. Bokmärken som jag fått i samband med att jag köpt signerade böcker. Dessa ligger alla kvar i respektive bok för att de liksom hör ihop 😁

Jens Mattsson

Jag älskar bokmärken. Kanske för att jag alltid börjar läsa nya böcker och behöver fler bokmärken. Ibland blir det bara kvitton och skräp, länge använde jag till exempel en påse av Aeroflots jordnötter (”Aeronuts”). Men jag har också några riktigt fina. Det finaste är det jag fick av mina farföräldrar när jag konfirmerades. Det är i silver med en snygg krök på toppen som hakar i ryggen så det inte bara trillar ut. Tyvärr vet jag inte riktigt i vilken bok det ligger, för jag har inte sett det på länge…

Ina Lagerwall

Eftersom jag har två småttingar hemma som gillar böcker och alltid lyckas dra ut de bokmärken jag försöker ha så får jag ofta ta vad som finns tillhands: en pixibok, ett kuvert, en hårsnodd. Det jag aldrig skulle få mig för att göra är att vika ett hundöra, hu!

Pia Kask
Pia Kask, fotograf Magnus Johnsson

Pia Kask

Mitt finaste bokmärke är förstås det jag fick en hel bunt av från förlaget i samband med att min bok Bestraffaren släpptes, och dessutom är mitt mål att bli av med alla bokmärkena och eftersom jag skickar med ett i varje egensåld bok så är jag roligt nog på god väg. Annars får jag lov att erkänna att jag är en sådan där marodör som viker hundöron (dock inte i biblioteksböcker haha…), åtminstone i pocketar men brukar kunna besinna mig när det gäller inbundet och i brist på omslagsflik gör jag en Kajsa Warg och tar det som råkar ligga närmast och är hyfsat platt, till exempel en servett, ett glasunderlägg eller ett dumlekolapapper. På senare tid har dock det mesta av inredning och kvarlämnat skräp fått vara ifred eftersom jag mest läser e-böcker och då är det någon liten gremlin i appen som håller reda på vilken sida jag var på när jag stängde ner programmet senast.

Mirijam Geyerhofer. Foto Anna Hållams

Mirijam Geyerhofer

Jag är ju team hundöra när det kommer till mina egna böcker (alltså egna som i sådana jag äger, inte skrivit själv) men annars försöker jag kombinera nytta med nöje och använda vykort. Älskar att köpa fina kort som jag hittar och istället för att de bara ska ligga i någon låda och samla damm så kommer de till användning istället!

Det här inlägget postades i Debut, lördagsenkät. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lördagsenkät: mitt favoritbokmärke

  1. Jag skriver om resor och turism. I 37 år arrangerade jag resor till länder över hela den befolkade jorden. Bl a till Egypten. Så när jag gav ut min första bok ”Vägen till Indien – och om den sköna konsten att lifta”, så beställde jag bokmärken från min papyrushandlare i Kairo. Papyrus håller i evigheter, viker sig inte och är ett vackert naturmaterial. Tyvärr kan jag inte lägga in bilder på den här siten, annars hade det kommit bildbevis. Och varje läsare som köper boken direkt av mig får förstås ett bokmärke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s