Packad och klar

Foto: Kajsa Göransson

I dag bär det iväg till Bokmässan. Äntligen får jag åka dit som författare och det ska bli så roligt! Det bästa ska bli att få träffa alla skrivarvänner, både gamla och nya. Det ska bli skönt att bara få vara i skrivarrollen i några dagar. Att få gå ur mammarollen och bibliotekarierollen. Bokmässan är något jag åker på nästan varje år, oftast med bibliotekariejobbet, ibland med familjen, men i år är det första gången jag åker som författare.

Måste erkänna att jag är lite besviken över att inte ha fått vara med i något montersamtal. Mitt förlag ger i princip ingen tid åt debutanter med motiveringen att ingen kommer och lyssnar då man inte är något känt namn. Ja så må vara, men för min del hade det inte spelat någon roll. Som bibliotekarie är jag van vid att spendera timmar åt att anordna ett program, boksamtal eller annat där det bara är ett fåtal personer i publiken. Bara det är fler som lyssnar än vad man är på scen brukar jag tänka och vara glad över de som kommer. Dem vill ju faktiskt vara där och är intresserade. Ofta kan det också bli bättre och mer personligt om det inte är så många i en publik. Brukar bli mer av ett samtal då än en föreläsning.

Så vad har jag packat då? Kände mig som 80 bast när jag la ner mina stödstrumpor i ryggsäcken, men oj vad sköna de är efter en dags vandring på mässgolvet. Mina stödstrumpor är faktiskt rätt snygga också, lila och grönrandiga. Gympadojorna får åka med förstås och en tjusig klänning till förlagsmiddagen. Bokmässan är enda restillfället då jag inte packar med någon bok. Jag står och fingrar på mina olästa pocketböcker i bokhyllan och tänker men kanske ska jag ta med en liten en? För det känns konstigt varje gång, som om jag glömt passet, men onödig vikt är inte att prioritera och jag måste ha plats för alla nya böcker på vägen tillbaka. Så nu bär det av! Hoppas vi ses!

2 reaktioner på ”Packad och klar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s