Bokmässan!

Så har jag äntligen fått uppleva den. Bokmässan! Fyra dagar som inte liknar någonting jag tidigare upplevt. Eller, eftersom jag passade på att skriva det här inlägget redan på lördagen för att kunna tidsinställa det och slippa stressanalysera den här upplevelsen på söndag natt, då jag istället planerar att sova som en stock inför hemresan på måndag förmiddag, så rör det sig i skrivande stund om tre dagar. Om man ska vara överdrivet petig. Men jag hoppas jag åtminstone kan göra en första hyfsat rättvisande summering ändå av denna min urpremiär i bokmässesammanhanget.

Torsdagen var, (antar jag) relativt lugn och stillsam, i alla fall med bokmässemått mätt antar jag. De allra flesta besökarna var branschfolk och det gick att strosa längs gångarna utan att bli vare sig omkullknuffad, bortputtad eller nedsprungen. Efter en drop-insignering (utmärkt tillfälle att få vila fötterna lite) så var det dags att testa mitt lika beryktade som obefintliga lokalsinne. Det första testvarvet runt hemmamontern hos HOI förlag gick så bra att jag genast vidgade cirklarna samtidigt som jag försökte lägga speciellt intressanta montrar på minnet för senare återbesök. På eftermiddagen strålade sedan hela 2019 års debutantbloggargäng samman för en fika och det var en fantastiskt rolig upplevelse att äntligen få se varandra i verkliga livet, så himla kul! Och ett hett tips till våra efterträdare nästa år är att ta tillfället i akt om ni besöker Bokmässan under ert debutantår.

Många utställare bor på hotell runtom Göteborg har jag förstått, men själv hade jag förmånen att få krascha hos goda vänner som både passat författarassistenten Folke Bengtsson och dukat fram middagen på kvällen, för just krascha var ordet för dagen när jag hoppade av spårvagnen på fredagen efter en ny mässdag med betydligt fler besökare, klart färre syremolekyler och ett välbesökt VIP-mingel med bubbel och snacks i montern. Dessutom hann jag även under fredagen med att heja på facebookvänner som jag inte heller träffat in person tidigare, bli filmad på monterscenen av HOI-TV under ett kul snack med moderator och författarkollega Niclas Christoffer förutom ytterligare en signering och en hel del monter- och kändisspaning ;-).

Idag lördag väntas besökarrekord och snart ska jag ta mig ut från Service Center där utställare kan få både gratis kaffe, dumlekolor och tillgång till dator, för att kolla om spådomen slagit in och försöka leta reda på två speciella goda-vännerbesökare som exakt nu antagligen letar efter mig också… Det började i alla fall väldigt trivsamt idag med bokbloggarfrukost, vilket innebar ytterligare ett modererat samtal på scen inför bokbloggarna som fått goodiebags med böcker vilka sedan signerades tillsammans med fralla och juice, och därefter ytterligare en bokad signeringshalvtimme innan jag pep iväg för att hinna med att blogga lite. Och där är jag nu! Så idag blev det dessvärre en rätt hastig och summering av mässan so far, men året är ju inte slut än så jag ber att få återkomma med ytterligare nyanser när jag landat ordentligt och kan leverera en mer genomtänkt reflektion. Men än så länge ångrar jag i alla fall inte att jag åkte hit ;-).

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s