När minnet sviker…

Foto: José Figueroa

Att skriva handlar om att förstå människan som någon klok säkert uttryckte det någon gång. Jag tänker att det är genom att läsa och skriva som jag kan närma mig ett slags insikt i hur det skulle kunna vara att vara någon annan. Men även ge förståelse om mig själv.

För det är ju så att det man är och gör på något vis alltid speglas i den idé om hur man ska vara och i de normer man förhåller sig till i sin vardag. För egen del är det alltid problematiskt att gå och lägga sig i tid och att gå upp och komma i tid till jobbet på morgonen (tackar gudarna för flex). Där är det ju morgonmänniskonormen som är förhärskande och jag som är nattmänniska.

En annan är det här med att komma ihåg saker. Jag kan glömma bort precis vad som helst. Till och med om jag skriver upp det i min kalender (som är fullklottrad), för då kan jag lyckas med konststycket att glömma att kolla kalendern.

Nu har vi bloggat på debutantbloggen i 42 veckor. Det är ett inlägg i veckan, varenda tisdag och ändå glömde jag helt bort att skriva det här. Så nu får ni ett hastigt verk på lunchrasten med en svag, om inte obefintlig koppling till att debutera. Men jag lovar bot och bättring till nästa vecka.

Om jag kommer ihåg det…

Om Jens

Jag heter Jens och är författare av bland annat bilderböcker.
Det här inlägget postades i Debut, Jens Mattsson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s