Siktar på ett skönlitterärt 2020 med NaNoWriMo!

Mirijam Geyerhofer. Foto Anna Hållams

Det här med att skriva fackbok är ju verkligen jätteroligt, men att skriva en roman är ju fortfarande en väldigt stor dröm för mig! I min byrålåda (dvs mitt favoritskrivprogram Scrivener) ligger ett utkast på romanen ”Precis som alla andra” och väntar på att motivationen, orken och tiden ska komma tillbaka. Och nu, efter den mest intensiva sensommar/höst jag någonsin varit med om, så tror jag minsann att det börjar klia i fingrarna, och nu är det dags att sätta igång! Men jag kommer inte göra det ensam, tvärtom.

Känner du till NaNoWriMo, alltså National Novel Writing Month? På hemsidan beskrivs det som ”a website, a community, a wildly ambitious writing event — and so much more!” och hela tanken är att man ska skriva 50 000 ord under november, för att sitta den 1 december med ett färdigt råmanus. Via både internationella, nationella och lokala facebookgrupper går det att hitta pepp och stöd och inspiration för att orka få ur sig de i snitt 1666 ord per dag som krävs för att bli en ”NaNoWriMo winner” innan månaden är slut, och jag känner för första gången sedan i våras en seriös pepp på att sätta mig vid datorn igen när barnen somnat för kvällen.

Så är du en av alla som behöver lite eld i baken när det kommer till att slutföra ett projekt så kanske detta är något även för dig? Kolla in hemsidan och signa upp dig du också, så kämpar vi tillsammans under kommande månad. Vem vet hur många debutanter detta kan leda till!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s