Nyhetsmorgon – hände detta verkligen!?

Nej men här sitter det en programledare på TV4 och håller i min bok bara, inga konstigheter! Eller snarare det konstigaste som hänt mig i hela mitt liv.

Söndag den 3 november vaknade jag av larmet på min telefon på hotellrummet, det småregnade ute och hela Stockholm låg inbäddat i en grå filt. 45 minuter senare skulle taxin komma och hämta mig, och det kändes märkligt att kliva upp utan att göra sig i ordning mer än att fixa håret. Jag försökte tränga ner lite hotellfrukost bland fjärilarna i magen, men det fanns mest plats för kaffe och sen kom taxin.

Jag och Helena Kubicek Boye (som var med i egenskap av psykolog/sömnforskare och som även medverkar i min bok under ett avsnitt om KBT) sminkades snabbt och snyggt. På frågan om hur jag ville ha det svarade jag ”jag vill se pigg ut”. Ändå rimligt med tanke på temat!

Sen gjordes först en intervju med mig där Helena kom in som expert på slutet, sedan fick vi hänga i fikarummet innan vi kom tillbaks drygt en timme senare och svarade på tittarfrågor. Jag var sjukt nervös precis när vi skulle sätta igång, men sedan kändes det bara roligt och peppigt. Jag är ju så glad att det här ämnet tas upp på bred front nu så att fler vågar prata om hur jäkla sänkt man kan bli av att inte få sova.

TV4-effekten: låg högst i topp på Adlibris medan programmet sändes! Nu fem dagar senare flyter den runt i topp 10 på familj och hälsa och på topp 30 på hela Adlibris-sajten. Känns HELT surrealistiskt!

Vill ni se klippen (klart ni vill!) så är första intervjun här:

Mirijams kropp stängde ner av sömnbristen

och här svarar vi på tittarnas frågor:

”Sover du dåligt är det en signal på att något är i obalans i livet”

När vi var klara fick vi taxi till tåget och jag satt i baksätet med mobilen och var helt överväldigad av alla notiser med meddelanden som vällde in på instagram, facebook och via sms. Sen stod jag plötsligt på t-centralen i fullt tv-smink med spränghuvudvärk och min lilla rullväska och fattade knappt att det var över. Ja jäklar. Det kommer ta lång tid att smälta att detta ens har hänt.

Det här inlägget postades i Mirijam Geyerhofer, Nyhetsmorgon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s