Det fria ordets hus

Foto: Kajsa Göransson

Idag (läs onsdag) har jag återigen kunnat vara i Det fria ordets hus och skriva. Denna magiska plats där jag skrivit i princip hela Vi går varvet del 2. Att öppna dörren och kliva in genom tröskeln och lämna allt annat bakom och bara få vara den som skriver. Att få gå in i berättelsen mentalt och kroppsligen. Men att vara här är som att gå in i Narnia, in i fantasivärlden och hänge sig åt den. Här finns inga tvätthögar i soffan som väntar på att bli hopvikta och lagda i garderob. Ljuden jag hör är från de andra som jobbar i huset. Deras knaprande på tangenterna och samtal som ligger som trivsamt bakgrundsljud.

Tittade upp från datorn efter fyra timmars skrivande på förmiddagen och upptäckte att solen kastade sitt ljus in genom de höga fönstren. En prisma som hängde i fönstret glittrade till och jag fick genast en ny idé som måste skrivas ner.

Dagarna här i Det fria ordets hus är räknade, kommunen har bestämt att flytta verksamheten och vi vet inte vad som kommer att hända med huset. Det är klart att berättelser kommer att bli till på andra platser. De finns ju trots allt i mitt huvud och det bär jag ju med mig. Det funkar ju att skriva hemma i mitt hus också men det är svårare att få riktigt samma känsla. Jag ser mig omkring och försöker komma ihåg känslan av att sitta här och skriva. Bära det med mig till andra platser. Kunna ta fram det minnet när jag behöver.

Har du en särskild skrivarplats som ger dig den där lilla extra kreativitetskicken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s