Om att skriva en bok för andra

Jag har Mirijam Geyerhofer. Foto Anna Hållams

Jag har – som så många andra – velat skriva en bok sedan jag var liten. Sedan att jag väl inte direkt jobbat aktivt med att uppfylla min dröm, förutom att jag utbildade mig till journalist, men inte desto mindre var ju peppen på temat JAG SKA FÅ GE UT EN BOK enorm när jag skrev på kontraktet med förlaget förra sommaren.

Sedan har fokus skiftat, från att jag ska få ge ut en bok, till människor ska läsa min bok. Och här har det för det mesta varit 99 procent pepp och 1 procent nervositet, eftersom jag vet att den här boken verkligen behövs. Jag har varit med i så otroligt mycket media nu, och i alla texter står det något om att ”tvåbarnsmamman skrev den bok hon själv hade behövt” och det är precis så det är. Den här boken behövs. Och det märks.

Nu har det gått två månader sedan den släpptes och folk har börjat komma till steg tre i serien av köpa-läsa-recensera och det är UNDERBART att få alla dessa tack-meddelanden i inkorgen. Och så kom detta i Jönköpingsposten:

”Lite trött bara, annars bra. Det är inte bara en mening jag och säkert tusentals andra småbarnsföräldrar yttrat i flera år när någon frågat hur jag mår, det är också titeln på en mycket eminent bok av Mirijam Geyerhofer. En bok som, enligt mig, borde delas ut till alla nya mammor och pappor redan på BB”.

Känslan av att inte vara ensam. Det är kanske det viktigaste som finns för någon som inte mår bra. Inte för att det hjälper en själv att andra också mår dåligt, men för att det får en att känna att det inte handlar om att man själv är klen när alla lyckas med vardagspusslet. Jag var ofta arg och frustrerad över att jag som tidigare kunde ha tusen bollar i luften utan problem plötsligt inte ens kunde jonglera ihop en lunch till mig och barnen utan att både jag själv och minst ett av barnen grät. Hur svårt kan livet bli av att ha ett barn som inte sover? Hur svårt som helst tydligen. Och jag är så glad att jag kan hjälpa fler att må bättre i den här sömnbristdimman.

Det är värt oändligt mycket mer än att jag ska få ge ut en bok.

Det här inlägget postades i Debut, Fackbok, Mirijam Geyerhofer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s