Snart är det jul(marknad) igen…

Och ett säkert tecken förutom att det blir natt redan klockan tre på eftermiddagen, att mataffären svämmar över av pepparkakor och att många får ett lite jagat uttryck i ansiktet så innebär det också att det poppar upp en massa julmarknader i alla hörn. Vilket är rätt så trevligt när man är författare. För även om böcker gör sig bäst hela året och hvergang, som det stod i den gamla ölreklamens pratbubbla, så kändes det först lite småavigt när jag baxade med mig ett litet lager i kabinväskan på väg till jobbet i ottan häromveckan. Under sex timmar (jag vet… det kändes överallt i kroppen utom i fötterna där ingenting alls kändes) stod jag under ett partytält utanför sjukhuset i ett väldigt spännande område som heter Sinnenas Park (och det är precis vad det är, en park för sinnena och väldigt välbesökt från vår till höst när rabatterna blommar, fontänen porlar och diverse installationer kan beskådas) och krängde signerade böcker i gemytligt sällskap med försäljare som producerat mer självklara julmarknadshantverk. Men kul hade vi, trots kylan och rätt glest mellan kunderna de sista två timmarna. Och böcker sålde jag! Faktiskt fler än vad som gick åt på bokmässan 😉(okej, inte tillräckligt för att jag ska kunna dra mig tillbaka riktigt än men pengar är ju inte allt här i världen).

Och snart är det dags igen! Den 8:e december är det dags för den traditionsenliga julmarknaden på Skälby, vilket också kan sägas vara en slags sinnenas park men ungefär hundra gånger större eftersom det är en 4H-gård med en jättestor loge där försäljare av juliga saker (och böcker!) ska trängas med varandra och alla besökare. Det ska bli riktigt spännande och jag hoppas jag får prata ord och mord med många som tycker att hårda klappar under granen är da shit. Det brukar till och med bli trafikstockning utanför infarten, men som tur är bor jag på gångavstånd. Kruxet när planen blev spikad, insåg jag snabbt, var att dra dit med en liten kabinväska som inte rymmer speciellt många böcker och definitivt inget extra bling som en skål med skumtomtar att bjuda hågade spekulanter på och en swish-skylt. Så det blev till att kapitulera och svälja ner känslan av att det är tämligen ocoolt och istället beställa hem en Rolls Royce version (nåja, kanske en volvo-dito om man ska vara noga) av den berömda ”Dramaten”. Men när den väl kom så… WOW! Varför har jag inte köpt en sådan tidigare? Perfekt för både boktransportering och veckohandling. Det går ju att storhandla hyfsat med ryggsäcken stl XL* som jag kånkar runt min jobbutrustning och gymkläder i överallt men det är oftast liite motsträvigt sista trappstegen**. upp till lägenheten.

*Jag har sålt bilen eftersom jag numera bor så centralt att jag kan gå till både jobbet, gymmet och jättestora mataffären.

**Jag bor på tredje våningen utan hiss. Och har katt. Som bajsar i en låda med sand som säljs i tiokilospaket. Fatta…

Författaren blev nöjd med Dramaten och
författarassistenten blev exalterad över kartongen. Alles is gut.

Men innan det blir julmarknadsfrid här hemma är det annat som ska göras. Inte skinkkokning, korvstoppning eller grötrimning utan första redigeringsrundan mot redaktören! Så nu har jag faktiskt inte tid att blogga mer idag, den första grovstädade versionen av del 2 i Forstrilogin, ”Älskaren” (ja, titeln är spikad! 😊) ska skickas iväg för skärskådning redan halvvägs in i nästa vecka. Jag prokrastinerar vilt med Netflix och skygglappar medan karaktärerna springer runt som yra höns och försöker gömma sig bakom bardisken på Glorias av skräck för att bli strukna helt ur manuset. Så ha en härlig första advent till helgen alla ni som har tid att dricka hallon-lakritsglögg, mula i er pepparkakor med Saint Agur och pilla bort russinen i lussekatterna. Själv hänger jag upp ”Do not disturb”-skylten på ytterdörren, fäller ner persiennerna, stänger av mobilen (nja… kanske inte det sista) och redigerar så det ryker.

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s