OK, Computer

Foto: José Figueroa

Nu är det inte många inlägg kvar innan året som debutantbloggare är över. Men det är inte riktigt dags att göra bokslut och se om jag uppfyllt mina löften om vad jag skulle skriva om.

Istället tänkte jag skriva om vikten av att ha bra verktyg. I mitt fall har det mesta av mina texter författats på en tio år gammal dator. Bortsett från ett påtvingat hårddiskbyte för tre år sedan har den gått som en klocka. Men den är stationär.

Jag har ju kunnat skriva på min mobil om jag inte varit hemma, men det är slitsamt för tummarna när man ska skriva mycket. Mer och mer har jag känt att jag borde skaffa en laptop istället.

Men det finns så många olika att välja mellan. Jag vet, för prokrastinerare som jag är, har jag lagt alldeles för mycket tid på att hitta rätt.

Till sist slog jag till på en mittemellandator med hyfsat mycket minne, hårddisk och riktigt grafikkort i förhoppningen om att det kommer att ge den en bra livslängd sett till kostnad. Jag tror ju inte att den håller lika länge som den gamla, men man kan ju alltid hoppas.

Nu när jag har möjligheten att skriva var som helst så har jag undanröjt ett stort hinder för mitt skrivande. Nu handlar det istället om att förvalta möjligheten. Hittills har det gått sådär. Det finns så mycket man kan göra med en modern dator som inte är skrivande.

Som till exempel att göra research. Det går mycket snabbare när inte hemsidorna tar en stund på sig att ladda. Och som alla vet så är research skrivandets bästa fiende…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s