Vad har hänt sedan sist? Förra årets debutantbloggare Veronica Almer berättar.

Hej underbara debutantbloggen, här hoppar jag in och gör en mini comeback! Ett år har kommit och gått och jag tänkte berätta vad som har hänt sen sist. 2019 har dock inte varit särskilt glamoröst snarare, panik, ångest, blöjbyten och vakennätter. Men först, kommer ni ihåg det där flummiga inlägget jag skrev om den gången jag spådde mig och min bortgångna morfar dök upp mitt i allt för att tala via ett medium om mitt skrivande. Ni vet den där gången, lagom rörigt! I alla fall då ska min morfar ha förmedlat ett budskap till mig, att det inte blir som Veronica har tänkt sig. Jaha, vad menade han med det? Kan inte de döda vara lite mindre kryptiska? De där orden har trots det präglat åren innan jag blev publicerad, mitt debutantår men också året som nu har gått.

Jag hade en plan när jag satte punkt för Debutantbloggen, jag skulle skriva lite men för det mesta ta det lugnt efter ett minst sagt intensivt debutantår. Det var en fin tanke men det blev inte riktigt så! Ungefär en månad innan vår son Albert föddes skrev jag på ett nytt kontrakt. Halleluja, där för en stund trodde jag att jag skulle bli en ’one hit wonder’, som Sophie Ellis-Bextor med Murder on the dancefloor men minus ”hit”- biten. Snarare en ’one wonder.’ För helt ärligt, stressen över att ha släppt en bok och sedan invänta nästa kontrakt är värre än stressen och förhoppningarna innan man skriver under sitt första. Det är inte så att resten av världen håller andan undertiden du skriver nästa bok. I dagens samhälle, där det är lättare att kasta och köpa nytt än att laga, så rullar livet på i en rasande fart. Du dyker upp där med din första bokbebis. Nervositeten innan som byggs upp och sedan släpper du fri den och följer varje steg den tar. Ojoj, nu recenseras det på bokbloggar, ditt ansikte dyker till och med upp i tidningar men sedan nästa månad, eller veckan därpå, så kommer det en ny bok med en ny författare i flödet. Att vänta och jaga efter bokkontrakt nummer två har därför varit en riktig rysare. Jag betade med Blått blod, rött hjärta men fick inget napp. Jag skrev på en ny julromance och en feelgood. Fast det skulle ta tid att skriva klart något helt nytt och sedan avvakta förlagen. Det skulle säkert dröja till 2021 innan nästa bok av mig kom ut på marknaden och då är det tre år sedan den första. Veronica Almer, vem fanken är det? Jo hon den där ’one wonder.’

Men helt plötsligt en dag fick jag ett mail från själva Storytel som jag hade skickat in ett av mina manus till några månader tidigare men fått ett artigt nej tillbaka. Sveriges, till och med nordens, största ljudboksförlag kontaktade MIG och hade ett förslag. Något jag absolut inte kunde tacka nej till. Ur det föddes en ny idé, en historisk romance. Tänk er svensk Downton Abbey, och 2020 släpps den på Storytel! Blir alldeles pirrig bara jag skriver det!

Två veckor efter sonen föddes satte jag mig framför datorn och började skriva. Att kombinera skrivandet med tre barn varav två endast går på förskolan 15h i veckan, jo det är svårt, nästan omöjligt, men jag får det på något magiskt sätt att gå runt. Fredagar och söndagar är mina skrivdagar och om plutten någon gång sover under de 15h de andra barnen är på förskolan då är det bara att springa till datorn. Det är svårt, stressigt och svettigt men jag vet också att nästan ingens skrivande resa är lätt och rak. Det är svett och tårar. Det ingår. Men ur det föds något vackert. En dröm som kommer till liv. Som en fenix som vaknar ur askan. Jag hade aldrig planerat för det här, aldrig ens kunnat tro det och det tar mig tillbaka till den där röriga historian om mig, mediet och döda morfar. Det blir inte som Veronica har tänkt sig.

Gillar ni romance? Svensk historia á la Downton Abbey? Håll utsikt, inom snar framtid släpps den på Storytel! Hurra!

Ni kan följa mig på instagram; veronica.almer, eller på min hemsida http://www.veronicaalmer.se  Det finns även en negligerad (lovar att bli bättre… eller i alla fall försöka) facebook-sida som man kan gilla! Tveka inte att maila på veronica.almer@gmail.com om ni har någon fråga. Ibland rullar det in mail om hybridförlag och det är bara kul att få dela med mig av min erfarenhet.

Sköt om er! Kram!

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad har hänt sedan sist? Förra årets debutantbloggare Veronica Almer berättar.

  1. Spännande! Ser fram emot att lyssna på din Downton Abbey-esqe romance när den kommer ut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s