Lördagsenkät!

Snart är det dags att avlägga nya nyårslöften! Har du tänkt lova dig själv (eller någon annan) något speciellt när det gäller ditt fortsatta skrivande inför nästa år?

Anna Alemo

Jag lovar mig själv att fortsätta skriva. Att inte ge upp och att tro på mig själv. Och rent konkret ska minst två manus bli klara att skickas in under 2020 (ett råmanus finns redan så det bör gå). Sedan ska jag tillåta mig pauser ibland. För det är faktiskt helt okej att inte skriva precis varje dag.

Pia Kask

Mitt nyårslöfte handlar om en bättre struktur och planering i och av skrivandet. Innan har jag under åren mest spankulerat omkring och inväntat tillfällen då jag kunnat ägna många timmar, helst en hel dag, åt att skriva och det har i och för sig fungerat hittills med glesa superpass men nu börjar jag bli en liten aning trött på den varianten. Dels för att jag under det här året verkligen fattat exakt hur mycket snabbare tiden går när man har en deadline men också för att – hur roligt det än är att slå igen lapptoppen efter en massa nyskrivna sidor – det är rätt dränerande mentalt att jobba mot sådana urladdningar. Istället tänker jag lova mig själv, ackompanjerat av fyrverkerier och en skål med författarassistenten Folke Bengtsson på kaffe bryggt på irish creamsmaksatta bönor (avskyr bubbel), att 2020 blir året då jag ska skriva lite mindre varje gång men mycket oftare och därmed uppnå lite högre skrivfrid istället för deadlinepress.

Ina Lagerwall

Oj kan inte lova mig själv någonting med skrivandet med två små bebisar som kommer att förgylla nästa år. Kanske om de gillar att sova mycket att jag kan komma ur bebisbubblan och aktivera amningshjärnan en stund och skriva något men det blir en bonus isåfall.

Jens Mattsson

Jag tror inte på nyårslöften. Däremot ska jag unna mig skrivtid under det kommande året då jag ska vara tjänstledig en dag i veckan för att skriva. Om det blir något skrivet får vi se, men det känns som att risken ökar…

Mirijam Geyerhofer

Jag har lovat mig själv att få rejäl rutin på skrivandet igen, även om jag inte har en deadline och en redaktör som jagar mig. Så om det så bara blir X antal timmar varje tisdag så ska det finnas en särskild (del av en) skrivdag som bokas upp för just detta ändamål för att få klart nästa projekt! 2020 blir med andra ord året då jag skickar in mitt skönlitterära manus till ett gäng utvalda förlag och får se fram emot att bli debutant även inom den genren!

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s