Vad har hänt sedan sist? Förra årets debutantbloggare Mia Kim berättar.

Ett år har gått sedan mitt år som bloggare på Debutantbloggen var över. Mycket är sig likt i den meningen att jag fortfarande jobbar heltid och att jag har tre barn att ta hand om. Men den största förändringen är trots allt att jag sedan förra året är en utgiven författare. Och att jag känner mig som en författare. Det, tillsammans med det faktum att jag vågade följa och uppå min dröm gör mycket för det fortsatta skrivandet och självförtroendet. 

När jag hade debuterat var jag orolig för att det aldrig skulle bli någon mer bok. Tänk om det bara var en engångsföreteelse. Att jag hade tur och det var allt. Vi vet ju att det är någon promilles chans att få en bok utgiven och hur liten är då inte chansen att en ska få TVÅ böcker utgivna? Men jag kan sluta oroa mig. I juni 2020 släpps nämligen uppföljaren till min debutbok. Det känns väldigt roligt att förlaget (OLIKA) har fortsatt förtroende för mig och vill samarbeta med mig. Jag skrev klart utkastet till uppföljaren på 5 veckor samtidigt som jag jobbade heltid. Och det mest fantastiska med det är att jag verkligen kan se att jag har utvecklats i mitt skrivande. Den första boken kämpade jag med i flera ÅR för att få ihop. Nu har det precis blivit klart vem som ska illustrera boken och jag längtar efter att få se de första skisserna. Jag är så otroligt tacksam och glad att jag ska uppleva det här med att släppa en bok igen.

Min debutbok, Kluriga ordens ABC, har fortsatt att leva under 2019. Den har fått massor av fina recensioner på Instagram och på bloggar och den har till och med tryckts i 1000 exemplar till. Det är också så roligt att se att den är flitigt utlånad på bibliotek i Sverige och Finland. 

I somras skrev jag äntligen klart manuset till mitt feelgoodmanus och jag har börjat skicka ut det till förlag. Vi får se vad som händer med det, men jag har i fått positiva indikationer så jag hoppas innerligt att går det vägen. Det är en riktigt stor dröm som går i uppfyllelse i så fall. Håll tummarna!!

Ytterligare ett barnboksmanus har det blivit också. Vad som händer med det återstår också att se. 

Jag kämpar på med heltidsjobb och att skriva varje dag och jag har gett mig dän på att jag en dag ska få en bok utgiven på ett stort förlag. Förra året fick jag en positiv refusering från Sveriges största barnboksförlag. Jag var nära. Men med rätt manus är jag övertygad om att jag en dag kommer att nå min dröm.

Det bästa med Debutantbloggen har varit kontakten och möten med er läsare. Det är så fantastiskt när okända människor kommer fram till mig och berättar att de har följt mig här och uppskattat det jag har skrivit. Jag blir verkligen varm i hjärtat och lika förvånad varje gång det händer. 

Jag vet att de flesta som följer den här bloggen bär på liknande skrivardrömmar som jag. Till er vill jag säga att ni aldrig ska sluta drömma. Men ni ska förstås inte bara drömma, utan jag hoppas att ni också jobbar för er dröm. Att ni går skrivarkurser, anlitar lektörer, går på skrivträffar, bokmässor och releasefester så att ni får möjlighet träffa andra som skriver. Men framför allt att ni skriver. Blir du refuserad? Skriv då något nytt och försök igen. Blir du refuserad igen? Skriv ytterligare något nytt eller skriv om en gammal text. Anlita en lektör. Och skicka in igen. Hitta också en vän, kollega eller familjemedlem som stöttar dig och som du kan dela dina tankar, våndor, glädje och drömmar med. Och glöm för all del inte att fira! Fira när du har uppnått delmål eller fått positiva besked. Och fira i förväg som om det du drömmer om redan har hänt. Då har du målbilden klar för dig och den kommer leda dig rätt i

Vill du fortsätta följa vad som händer med mitt skrivande får du gärna följa mig på Instagram. https://www.instagram.com/miakim.se/

Lycka till med ditt skrivande!

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s