Skrivarhelg

Foto: José Figueroa

Jag tror att mer än hälften av alla mina inlägg här på bloggen har varit mer eller mindre gnäll om hur jag inte skriver. Jag kanske överdriver, jag är som bekant inget fan av research och har inte kollat igenom mina inlägg, men oftast återkommer jag till samma punkt: Jag skriver inte trots att jag vill.

På sistone tycker jag mig ha identifierat problemet till att jag har en startsträcka som har blivit mycket längre än den var förr. Det innebär att jag behöver mer tid för att komma igång och att denna tid är längre än vad man orkar med en vardagskväll efter att ha kommit hem sent från jobbet och sedan lagat middag. Då återstår helgerna.

Men om man lärt sig att dra sig för att skriva på vardagarna är det inte så lätt att bara hipp som happ panga igång på helgen. Inte när det finns så mycket andra saker man kan göra. Saker med mycket lägre trösklar till igångsättandet. Den gångna helgen till exempel julstädade vi, bakade lussekatter och såg en halvokej film på lördagen medan söndagen var vigd åt arbete (glädjen med att vara folkbibliotekarie). Skrivandet lös med sin frånvaro.

Vilken tur då att jag har min skrivarcirkel. För till den kommande helgen ska vi ha skrivarhelg. Den har förvisso skjutits upp i olika omgångar sedan sommaren, men nu blir den till sist av. Vi åker iväg till ett sommarhus och isolerar oss för kvalitativt kreativt skapande. Visa från förra skrivarhelgens lite planlösa lågintensiva skrivande har vi den här gången gått ut med en hård planering:

Fredag

17-19 Uppsamling

19-20 Middag

20-22 Skriva

Lördag

09-10 Frukost + Morgonpromenad

10-13 Skriva

13-14 Lunch

14-16 Skriva

16-17 Långpromenad

17-19 Skriva

19-20 Middag

20-22 Skriva

Söndag

09-10 Frukost + Morgonpromenad

10-13 Skriva

13-14 Lunch

14-15 Avrundning

Som ni ser är det viktigt med frisk luft och god mat. Men framförallt innebär det sex intensiva skrivpass. Det behöver ju inte nödvändigtvis innebära att det blir några stordåd men kanske att grupptrycket kan ge lite utdelning. Jag avrapporterar nästa vecka hur det gick. Wish me luck!

Om Jens

Jag heter Jens och är författare av bland annat bilderböcker.
Det här inlägget postades i Jens Mattsson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s