Skriv så löser det sig

Foto: Kajsa Göransson

Nu börjar det närma sig både jul och beräknat datum för tvillingarna att födas. Jag kan i ärlighetens namn inte att koncentrera mig på något annat än babynest och matchande tvillingoveraller. Det är svårt att bara att ha två bebisar som hickar i kör när jag försöker komma på vad jag ska skriva i det här inlägget. Just nu verkar inspirationen tryta för mig och jag oroar mig för hur det ska gå med skrivandet när bebisarna föds. När mitt första barn föddes för fyra år sedan höll jag på att skriva manus till Vi går varvet. De första månaderna var jag bara i en bebisbubbla men sedan när vi hade fått rutiner och han sov regelbundet mellan klockan 10-12 då började jag ta den tiden till skrivtid. Likadant när jag för två år sedan var föräldraledig med mitt andra barn. Då hade manuset precis blivit antaget och jag jobbade med redigering medan hon sov sina förmiddagstimmar. Men hur blir det denna gången? Det är bara att acceptera att jag inte vet och inte kan bestämma heller.

När jag blev antagen som debutantbloggare var jag nervös för att jag inte skulle komma på vad jag skulle skriva om. Skriva varje vecka ett helt år, hur skulle det gå? Men faktiskt har jag inte tyckt att det varit så svårt. Även om jag ibland inte vetat i förväg vad jag skulle skriva i dagens inlägg har det ändå löst sig bara jag sätter mig vid datorn. Så funkar det med mitt skrivande också. Jag vet inte vart berättelsen ska ta mig. Här är det farligt att vika för den där kritiska rösten som säger att ”Varför skriva? Vad har du att komma med?” Det är lätt att göra någonting annat, att skjuta upp. Men min erfarenhet säger mig att om jag låter fingrarna knappa på tangenterna så kommer tankarna och idéerna oftast till mig. Det är en sak som Nanowrimo lärde mig: att skriv, bara skriv så löser det sig. Det är som att tankarna kommer ner och ut genom mina fingrar utan att passera hjärnan. Blir det bra då? Äh skippa prestigen. Det är bara den där kritiska rösten som talar igen. Redigera kan jag göra sedan.

Så blev det ett inlägg idag också fastän jag inte hade en aning om vad jag skulle skriva om och fastän tvillingarna har hållit mig sällskap med små sparkar och hickningar. Och jag tänker att det löser sig med skrivandet framöver också.

2 reaktioner på ”Skriv så löser det sig

  1. Underbart, att det bara kommer när man väl sätter sig.
    Så spännande med denna mage.
    Kram på dig vännen och dina två nykomlingar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s