Jag älskar feelgood

Jag har alltid älskat att läsa feelgood-böcker. Även på den tiden när det inte hette feelgood. Inom feelgood-litteraturen finns det flera olika sorters inriktningar och jag uppskattar dem alla. Chick-lit, romcom, romance och de med lite tyngre innehåll. Men ofta föredrar jag de där lättsmälta med humor. De enkla böckerna utan ett brett persongalleri där det är svårt att hålla redan på alla. Mitt liv är, precis som för de flesta, fyllt med måsten och krav och tid är en bristvara. Det innebär att det kan gå flera dagar när jag inte hinner läsa. Ibland längre. Då är det en fördel med en bok som är lätt att plocka upp igen och bara fortsätta läsa i. Där man utan problem kan ta vid där man lämnade. Det är även sådana böcker jag själv skriver. Jag vill ge läsarna möjlighet till en stunds avkoppling från vardagen och låta dem komma in i en varm och trevlig miljö. Ge dem en välförtjänt paus och bjuda på lite skratt och kanske lite pirr.

Till min stora glädje är det många som beskriver ”Emmas nya liv” som härlig, rolig, mysig och lättläst. Jag har även fått glada tillrop från några som inte brukar läsa böcker och som var alldeles lyriska över att de faktiskt tagit sig igenom en hel bok. Det är ju så fantastiskt att jag blir alldeles tårögd. 

Livet kan onekligen vara kämpigt. Motigt. Många har gått igenom tuffa saker som har satt sina spår och som man alltid kommer att bära med sig. Vissa böcker får mig att minnas saker jag varit med om och då kan jag må riktigt dåligt. Jag får en klump i magen och känner rädslan krypa innanför mitt skinn. Hopp, värme, kärlek och humor får mig däremot att må bra. Fyller mig med en tro på mänskligheten och livet. Som ett lyckopiller bestående av ordfyllda sidor paketerade mellan hårda eller mjuka pärmar. Lite verklighetsflykt som ger en injektion av positivitet. Fyller på mina depåer med glädje och lyfter mig. Jag kan inte alls förstå varför feelgood ibland ses ner på. Varför den litteraturen inte anses fin. Att få någon att må bra är ju bland det finaste som finns ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s