Det glada tjugotalet!

Idag är det den 1 januari 2020. Inte bara första dagen på ett nytt år, utan ett nytt decennium. Det glada tjugotalet är tillbaka, kanske? Som ett fan av bland annat Downton Abbey och Virginia Wolfs A room of one’s own ser jag fram emot vad ett nytt tjugotal kan komma med.

Det här är mitt första inlägg på bloggen och ni känner inte mig än, men jag tänkte ändå ta tillvara på det här tillfället och skriva om ”nyårslöften” och mål. Inte den vanliga fetthatande sorten utan såklart med inriktning på skrivande!

Mina skrivmål 2020 har inte med min novellsamling Passioner att göra eftersom den redan är färdig. Jag skrev de enskilda novellerna för digitala format under 2018 och 2019, då hade jag ingen tanke på att de skulle tryckas i en samling och att jag skulle stå här och hålla en tryckt bok. Det är en mäktig känsla! Jag är väldigt taggad på att få berätta mer om hela processen och releasefesten någon annan vecka.

Vad är då mina skrivmål under tjugotalet?

Ett övergripande mål är att bli mer strukturerad och försöka skriva cirka 20 minuter per dag. Det här målet kommer jag inte hålla varje dag (jag känner mig själv) men jag ska försöka sträva dit. I nuläget kan det gå många dagar utan skrivande för mig och sedan sitter jag flera dygn, gärna utan att sova mer än någon timme, och skriver. Det känns inte som något jag vill fortsätta med. Ofta skriver jag ner scener i anteckningsappen i min mobil när jag är ute och går eller åker tunnelbana.

Ett av mina mer specifika skrivmål är att skriva en erotisk novellserie i åtta delar, där varje novell ska gå att läsa enskilt men som tillsammans blir en serie. Något som liknar en följetång, lite à la Charles Dickens, eller ”kapitelroman” för vuxna om man kan säga så.

Detta mål känns uppnåeligt men jag har inte riktigt hittat mina karaktärer, plats och handling än. Ibland tycker jag dock att planerandet av historien och scener kan vara roligare än själva skrivandet, inte alltid men ibland.

Andra mål som inte är lika huggna i sten är att försöka skriva en novell till ”Stories by Storytel”. Vilket, för er som inte redan vet, är ett digitalt format på en app där novellerna endast består av dialog via sms eller liknande. Jag tycker det är ett väldigt intressant format! Men när jag lite smått försökt mig på att skriva den digitala dialogen har jag först för många idéer och sedan för få. Det är svårt att få till något bra när man tar bort tankar och omgivning. En bra utmaning.

Mitt tredje mål, som inte är ett 2020-mål utan mer kanske ett 2025- (2075?) mål är att skriva en roman. Jag gillar noveller och hur överkomliga de känns i sitt kortare format. Men romanen är ändå målet. En vacker dag.

Jag hoppas ni kommer tycka att det är roligt att följa mitt skrivande och tankar kring skrivande och erotik under året som kommer!

Vilka skrivmål har ni under 2020?

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det glada tjugotalet!

  1. DGTT skriver:

    Det glada tjugotalet är sannerligen tillbaks. Skrivmålet är den återupprättade bloggosfären.
    http://detgladatjugotalet.se/2020/01/01/har-med-aterupprattas-bloggosfaren/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s