Drömmar som slår in

Foto: Annalena Ahlström

Länge har jag läst Debutantbloggen varje morgon och drömt om att själv synas här. Jag har repeterat som ett mantra: En dag ska jag bli publicerad och en dag ska jag själv skriva här på bloggen.

Kanske är det bättre att kalla drömmar för mål. Jag har nått mitt mål att bli utgiven och att bli en av bloggarna.

Utgivningsdrömmen slog in en mycket grådaskig och tråkig novembereftermiddag 2018. Jag hade skickat in mitt manus till fyra förlag ett par veckor tidigare och tänkte att jag nog skulle kunna börja hoppas på svar runt sportlovet i februari. Att någon skulle svara innan dess bedömde jag som högst osannolikt och jag var inte ens rädd för refuseringsmail (än). Därför smygkollade jag min privata mail på jobbet under ett skypemöte medan någon annan höll en presentation. Jag höll på att sätta i halsen när jag såg att det hade kommit ett svar från ett av förlagen, och att det inte var ett standardsvar som började med ”Vi har läst ditt manus, men måste tyvärr tacka nej…” Snabbt stängde jag ner webbläsaren och vågade inte läsa. Vad som sas de sista minutrarna på mötet har jag ingen aning om men när det äntligen var över öppnade jag och läste mailet. Det var Louise Bäckelin på LB Förlag som skrev att hon var mycket intresserad av mitt manus och gärna ville ge ut det. Ofattbart och härligt!

Brukar du jobba med mål och målbilder? Jag tycker det hjälper mig väldigt mycket att ha någonting att sträva mot. Direkt efter jag hade skrivit på avtalet med förlaget för Klar himmel blev min målbild releasefesten, och de (jag ska ju faktiskt ha två) kommer att bli av om ett par veckor. Mitt största mål för 2020 är att bli klar med det tredje manuset, Svarta vingar (det flyter inte på lika snörrätt som jag hade hoppats), och att få det antaget, men jag har också betydligt kortare mål. Till exempel försöker jag alltid skriva minst 1000 ord varje gång jag sätter mig ner med det. Sedan har jag framtidsmål också, men de är så storvulna att jag håller dem för mig själv, haha!

Mitt mål med att skriva här på Debutantbloggen är att försöka förmedla en känsla av att det är viktigt att aldrig ge upp. Kämpa på, testa nya vägar, skriv om, lägg till, dra ifrån – men ge inte upp. Drömmar kan slå in!

Det här inlägget postades i Klar himmel, Kristin Fägerskjöld, Svarta vingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s