Releaserapport

Min förra vecka var fantastisk på många sätt. På tisdagskvällen hade jag min första release i bokhandeln på min hemort. Det var ungefär 30 gäster och jag tyckte från mitt håll att alla var glada, nöjda och uppskattade maten! Jag hade beställt afternoon tea från ett lokalt konditori och min mamma och syster hade hjälpt till att baka extra bakverk till den. Anledningen till det? Jo, Klar himmel utspelar ju sig i både Sverige och England och dessutom är jag en riktig anglofil som älskar te. Jag fick så många fina ord från min förläggare och så många presenter. Det hade jag inte varit beredd på (lärdom nr 1: fixa presentbord, lärdom nr 2: fixa bärhjälp hem).

På torsdagskvällen var det release på förlaget. Vi var runt 30 personer då med och då kände jag att jag hade fått lite mer rutin på det hela. Dels var jag beredd på att ta emot presenter och dels hade jag övat upp autografen. I Stockholm stod förlaget för tilltugget och det var ganska skönt att slippa fixa det innan själva festen (lärdom nr 3: jobbigt att själv vara ansvarig för maten, trots att jag hade min syster till hjälp med upplägg och koll på hur bordet såg ut under festen).

Jag kom hem i fredags strax efter lunch och var helt slut. Vilken tur att jag hade tagit ledigt från mitt vanliga jobb såväl onsdag, torsdag som fredag. Andra bra saker jag noterade var lärdom nr 4-7: Skriv med bra penna, ha en plats där du kan stå eller sitta där du signerar, förbered dig på att tala om vad boken handlar om (jag fick mumla fram något hastigt), be någon annan fotografera (du kommer inte hinna göra någonting annat än att mingla och hälsa på folk – dessa bilder har jag ”snott” från Sara Molin och hennes mamma, haha), ha sköna skor på dig. Jag hade stövlar och kände mig helt plattfotad när jag kom tillbaka till hotellet vi bodde på.

Jag vill passa på att säga TACK till alla som kom, som hade med sig en present, som köpte boken, som sa snälla ord, som gladdes med mig och som verkligen FÖRGYLLDE dessa två kvällar. Ni gjorde dem helt oförglömliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s