Release!

zsfuzzg

Foto: Kajsa Göransson

I torsdags, samma dag som boken släpptes i bokhandeln och ljudboken på streamingtjänsterna, hade vi releasefirande på Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgatan. Jag kom dit runt kl. 17 (det skulle börja 17:30), och möttes av min egen bild på en stor skärm, mina böcker fint uppradade bakom scenen och personal (från butiken och förlaget) som höll på att ordna med snacks och dricka. Själv hängde jag av mig jackan, bytte skor och försökte ta in att allting var för min – ja, eller min boks – skull. Nervositeten låg och puttrade. Tänk om det inte kommer någon? Sade jag. Tänk om jag har lurat alla.

Jag hade inte behövt oroa mig. Strax före 17:30 började det dyka upp människor, och sedan fylldes det snabbt på. Det kom ganska många fler än jag hade räknat med, vilket gjorde mig väldigt rörd och glad. Hur långt drickan räckte har jag däremot ingen aning om. 🙂 Jag försökte hinna hälsa på alla under minglet, och sedan var det dags för mig och min förläggare att dra på oss mick-anordningar och sätta oss på scen. (Som ni kanske ser på bilderna hade jag matchat klänningen med boken, inte med fåtöljen jag satt i!).

Precis innan jag klev upp på scenen trodde jag att det var nu jag skulle bli nervös på riktigt. Darra, staka mig, svettas, kanske kräkas. Men till min förvåning (och glädje!) kändes det bara roligt och lugnt. Vi pratade om mitt skrivande och min bok (ämnen jag trots allt behärskar ganska väl), och jag var omgiven av familj, släkt, vänner, kolleger och bekanta som alla kommit dit för min skull. Därefter signerade jag en hel massa böcker – så roligt!

Så ja, Hanna, nu har jag firat! 🙂 Och jag är oändligt tacksam till förlaget som styrde upp allt och ordnade så fint. Med tanke på hur dålig jag själv är på att fira (se mitt förra inlägg), hade det väl annars dröjt till bok nummer fem innan jag hade vågat ställa till med fest. Den här kvällen blev verkligen ett minne för livet. Både för att min bok äntligen släpptes, förstås, men allra mest för alla de fina människor som kom för att fira med mig.

Och nu är boken alltså ute. Det var faktiskt på tiden. Den och jag var redo att skiljas nu, förberedda på att den skulle lämna boet och flyga iväg (och jag hade inte klarat en enda redigeringsrunda till!). Nu är det istället fullt ös med nästa manus. I slutet av veckan ska jag ha ett hyfsat sammanhängande råmanus att skicka till min förläggare och ett par testläsare. Därefter väntar… just det, redigering. 🙂

 

Det här inlägget postades i Debut, Releasefest, Sara Molin, Som en öppen bok. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Release!

  1. Anna Alemo skriver:

    Vilken härlig release!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s