Humor?

Novellen jag skriver på för tillfället var från början tänkt att vara rolig. En sorts erotisk komedi. Men hur gör man det? Storyn är baserad på något som jag har berättat om för vänner innan och då har jag lyckats få dem att skratta. Hur fångar man den humorn i text? Jag är ingen komiker och jag tror att mina skämt går bäst hem hos personer jag känner. Om någon över huvud taget skrattar förutom jag själv det vill säga …

Jag undrar på allvar hur man lyckas skriva något som läses av andra som roligt. För tillfället tycker jag själv inte ens att novellen är rolig och jag kommer nog ge upp komedihoppet på den här storyn. Men det hade varit så härligt att lyckas skriva något som får andra att skratta. För de/er som lyckas med detta, det måste kännas fantastiskt!

Någon som har tips?

Böcker som jag verkar återkomma till väldigt ofta är Harry Potter, nörd som jag är, och nu tänker jag just på Fred och George Weasley och hur roliga de är. Hur lyckas JK Rowling få dem att vara så komiska? Jag försöker tänka på andra böcker som får mig att skratta regelbundet, men jag läser inte särskilt mycket komiska böcker så det är svårt. Just nu står det stilla.

Eftersom jag skriver erotik hade det inte varit samma sorts humor, skämt och situationer som för tvillingarna Weasley men jag tror ändå att erotik + humor kan fungera väldigt bra. Om jag bara listar ut hur!

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Humor?

  1. BirgittaG skriver:

    Jag tänker att det är så väldigt olika vad man tycker är kul! Har mer än en gång läst något, som många har beskrivit som ”hysteriskt kul” – och jag tyckte bara att det var platt och fånigt. 🙂
    Medan jag kan gå och fnissa länge åt något helt annat…
    Du måste nog utgå från vad du själv tycker är humor!

  2. Elin skriver:

    Åh! Det finns en hel del bra inspiration. Läs t.ex. Balli Kaur Jaswals ”Erotiskt skrivande för ensamma änkor”. Författaren lyckas otroligt bra med konstant humor i en bok som avhandlar vardag, tunga ämnen OCH sex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s