Att leka som vuxen

Jag som barn med My little ponys.

När jag var liten så älskade jag att leka. Vem gjorde inte det? Fantasin flödade och jag kunde leka både med vänner och ensam. Jag har inga syskon och även om jag hade många vänner som ofta var med och lekte, sov över och åkte på semester tillsammans med mig så lekte jag mycket ensam. Jag kunde sitta i timmar och timmar och leka med samma hästar. Jag ska inte låtsas som om jag minns alla mina lekar och hur jag som barn resonerade men jag kan ändå minnas känslan av att vara helt uppslukad av karaktärerna och den värld som jag skapade.

Jag tänker på skrivandet som leken. En lek för vuxna. Det kreativa uppfinnandet av karaktärer, världar, relationer och händelser. Det jag som barn hittade på till mina barbies och my little ponys, gör jag nu istället på papper. Eller troligen på datorn.

Att leka är en viktig del av livet. Leken står inskriven i Barnkonventionen som en rättighet. Med leken kommer även rätten att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet. Vad är leken? Bland annat något som uppmuntrar och utvecklar den kreativa förmågan. 

Det är även viktigt att vi får fortsätta att skapa och leka under tonåren och i vuxen ålder. Jag tror att många kanske glömmer bort det bland alla måsten som kommer med vuxenlivet, eller så kanske man helt enkelt inte har tid till det. Så är det i alla fall för mig. Ibland när man väl får en timme över från allt som måste göras vill jag bara sätta mig i soffan och kolla på en serie, men jag försöker påminna mig om att prioritera den aktiva leken. Skapandet och skrivandet. Och att just prioritera skrivandet, inte som ett måste inför eventuella deadlines utan som något roligt och som en lek – känns viktigt. Vissa dagar går det och vissa går det inte.

Jag kan ärligt säga att det för tillfället för mig går ganska tungt med skrivandet och att se det som en lek, jag försöker inspireras av mitt yngre jag och all fantasi som fanns i mig då. Hoppas det går bättre för er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s