Lördagsenkät: Vad läser du just nu?

Frivillig eller ofrivillig coronaisolering? Inget att göra? Alla andra streamar Netflix så det är omöjligt för dig att kolla? Läs en bok istället! Här är några boktips från oss utifrån vad vi läser just nu.

Kristin Fägerskjöld

Jag har nästan läst ut Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid som jag tycker har varit väldigt underhållande (om än något förutsägbar). Parallellt håller jag på med Dramat på Broxvik av Yngve Lyttkens som är en rättsfallsbeskrivning av ett giftmord på en herrgård i slutet av 1800-talet där en släkting till familjen var inblandad (Helga Fägersköld). Arsenik och vita spetsar IRL alltså!

Sara Molin

Jag håller på att läsa om Främlingen av Albert Camus och Förvandlingen av Franz Kafka just nu, eftersom mina elever jobbar med dem. Dessutom ligger Att föda ett barn halvläst av Kristina Sandberg på sängbordet. Det är en sådan där bok som jag läser lite i taget. Antagligen hinner jag sticka emellan med en feelgoodroman innan den är helt utläst. Ja, och så mitt eget råmanus, förstås!

Malin Edholm

Det tråkiga svaret är att jag inte har tid att läsa för nöjes skull just nu. Men den senaste boken jag läste var nog Wayward son av Rainbow Rowell. Det är en queer fantasy roman för unga vuxna som är väldigt mysig.

Hanna Nordlander

Vera av Anne Swärd ligger på nattygsbordet i sällskap av bland andra Överflödet – Fabriken, en diktsamling av Leslie Kaplan. På andra bord ligger en massa kurslitteratur om litteratursociologi. På Nextory är jag precis mellan böcker – några tips?

Daniel Sjöberg

De välvilliga av Jonathan Lithell. Det är faktiskt mitt andra försök. Jag fick den här redan när den kom ut, men tappade snart intresset. Nu läser jag den med större inlevelse. Det kommer att ta tid (den är ju på några sidor) då jag är mitt i redigeringen av min egen bok, men jag några sidor per kväll hinner jag med innan sömnen tar mig.

Det här inlägget postades i BOKTIPS, lördagsenkät. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s