Påskprokrastinering

Sista dagen på påskhelgen och jag har inte ens öppnat min dator. Istället har jag främst ägnat mig åt två saker: att plocka ramslök och att jobba i trädgården (att äta påskgodis skulle vara en tredje sak). Det kan låta som om jag har ägnat mig åt fullständig påskprokrastinering med tanke på att jag och redaktören har ett avstämningsmöte på onsdag om ”hur det går”. Ändå har jag kommit ett stort kliv fram på redigeringen.

Faktum är att karaktärerna förföljer mig vart jag än går. De är med när jag släpar skifferplattor i trädgården, innan jag somnar och när jag vänder ramslöken så den torkar bättre. Frågor som Om det inte får komma fram nu, när ska jag då avslöja det? Hur kan jag paketera det här budskapet bättre? Varför uppfattar redaktören X som sur, när jag i själva verket menade att hon skulle vara sarkastisk? virvlar i huvudet. Det mal, det ältas, det släpper inte taget – och rätt som det är trillar det ner en lösning. Eller åtminstone någonting som går att bygga vidare på.

Att arbeta med skrivandet utan att skriva är inte att förakta. Och jag älskar när en del av mina cementerade idéer blir utmanade av redaktören och jag tvingas tänka om, tänka nytt, tänka bättre.

Sista dagen på påskhelgen och jag tänker inte öppna filen med manuset i idag heller.

(Note to self: Använd inte ordet prokrastinera något mer, du vet knappt hur det stavas och har nu kollat om det blev rätt sjutton gånger. Om jag missat någonstans ber jag om ursäkt!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s