Jordnötter och döda älsklingar

Under en lång tid nu har jag suckat och skjutit upp redigeringsarbetet. Nej, inte ska jag sätta mig vid datorn när det är så fint väder? Borde jag inte köra tvättmaskinen först kanske? Eller städa? (Ni anar inte hur eftersatt det är hemma hos oss just nu.)

Anledningen har varit att jag inte vet hur jag ska angripa ett problem. Jag har haft en tung sak hängande över mig, en händelse i manuset som redaktören inte tyckte kändes särskilt trovärdig, men som jag byggt en lång händelsekedja efter. Först funderade jag på om jag skulle kunna lösa det genom att skriva om/till saker för att få det att bli bättre, men ju mer jag funderade på den här händelsen desto säkrare blev jag på att jag behövde ta bort den helt och hållet och skriva någonting annat istället. Men hur? Till sist kom jag på lösningen och i veckan ägnade jag många timmar åt att ändra. Inte bara scenen i sig, utan även efterföljande händelser som ju byggde på den där problematiska. Som så många gånger förr behövde jag killa en darling. Det är lika jobbigt varje gång, tycker jag, men det blir ju bättre efteråt. Borde jag inte lära mig det snart?

Nu ska jag ägna kommande vecka åt att läsa om manuset från början och se om den röda tråden finns där och det nya konceptet håller. Den största knuten är upplöst och det som är kvar att göra innan redigeringen är klar för den här omgången är peanuts i jämförelse.

Hoppas ni får en bra vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s