Lördagsenkät: Kokbok, läromedel och Göteborgsgrammatik

Den här veckan svarar vi på frågan vad vi skulle skriva för bok om vi helt fick byta genre. Som på så många andra lördagsenkäter tillåter vi oss att drömma…

Kristin Fägerskjöld

Jag skulle vilja skriva en livsstilsbok om gamla hus och antikviteter… en riktigt tjock, påkostad bok skulle det bli i så fall. Fina bilder på gamla hus och nötta möbler tagna i naturligt ljus. Får leta fotograf!

Sara Molin

Just nu har jag inga direkta tankar på att skriva något annat. Men om jag någon gång längre fram skulle göra det, skulle det nog kunna bli ungdomsbok, barnbok eller spänningsroman. Eller något slags inspirationsbok för lärare. Eller läromedel. Kul fråga att fundera över, hur som helst! 

Malin Edholm

Alla mina utgivna noveller är inom genren erotik men jag skriver även annat (än så länge för mig själv). Bland annat poesi, uppväxtskildringar och romans. Då och då skriver jag även någon fantasy-scen men det blir aldrig mer eftersom det känns överväldigande att skapa en helt ny värld. Något jag gärna vill skriva är historiskt, men det kräver så mycket research… och för tillfället känner jag inte att jag har den tiden eller orken.

Daniel Sjöberg

Jag älskar att baka. Jag älskar att laga mat. Dock gör jag det alltför sällan. Jag är helt enkelt för slö. Eller upptagen, om man nu vill vara välvillig mot sig själv. Dessutom är jag feg. Det finns ju så mycket man kan göra om man bara vågar experimentera lite, men jag håller mig gärna till recepten, för enkelhetens skull. Jag älskar även att läsa om mat, känna dofterna och smakerna genom orden. Jag älskar att skriva om mat i mina manus. Ni fattar var det här är på väg. Jag skulle vilja skriva en kokbok. Den ultimata kokboken faktiskt. En som inte säljer bra för att den är skriven av en berömd kock eller kändis eller influenser eller någon som vunnit ett matlagningsprogram på tv, utan för att den är så jäkla bra helt enkelt.

Det kommer aldrig att hända, men i dessa enkäter tillåts man ofta att drömma så då gör jag det och skriver en kokbok för alla.

Hanna Nordlander

Sara Lövestam har ju redan skrivit grammatikböckerna som jag tänkt skriva, så jag får hitta på något annat. Kanske Grejen med prepositioner. Eller kanske något liknande Lars-Gunnar Anderssons Göteborgsgrammatik, fast om den härligt bonniga boråsdialekten. Dä vore la nôtt!?

Det här inlägget postades i lördagsenkät. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s