Det svåraste med att skriva erotik …

Jag tycker att det svåraste med att skriva erotik är risken att spänningen går förlorad när man snabbt (åtminstone om det är en novell) måste komma till sexet. Det är svårt att bygga upp spänningen mellan karaktärerna på den korta tiden.

Ni vet den där spänningen som är så tillfredsställande att läsa, där karaktärerna har kemi som blixtrar och kokar. Spänningen som är utdragen så att läsaren får vänta och längta tills karaktärerna äntligen får varandra. Där attraktionen gestaltas tydligt och nästan blir fysisk i läsaren. Den utdragna känslan och förväntningen är svår att fånga i en erotisk novell eftersom genren kräver att intimiteten kommer någorlunda snabbt.

Det svåra med erotik är därför inte att skriva sexscener, utan att få läsaren tillräckligt engagerad i mötet och karaktärerna. Om jag läser romance och inte bryr mig om ifall karaktärerna får varandra eller inte så kan jag lika gärna sluta läsa det. För det är annorlunda jämfört med exempelvis en deckare där historien kan vara intressant trots ointressanta karaktärer. Och för mig är det liknande med erotiken, det jag vill skapa ska inte bara vara något hett utan även berörande.

Jag märker hur jag på senare tid börjat skriva mer och mer åt romancegengren; mina karaktärer blir viktigare, känslorna blir viktigare och sexet mindre så … jag måste påminna mig om att ingen bryr sig om detaljerna jag vill skriva ned, sidohandlingarna som jag börjar utveckla och måste påminna mig om inte passar in. Det är en balansgång att försöka skapa längtan och spänningen men inte glida in för mycket i den andra genren.

Det här inlägget postades i Erotik, Erotiska noveller, Malin Edholm och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s