Lördagsenkät: Vad ska du läsa i sommar?

Skolavslutningstider, semestrar och sommarlata dagar. Perfekt för läsning, eller? Idag svarar vi på vad vi planerar att läsa i sommar.

Kristin Fägerskjöld

Jag har många godingar på min sommarlista! Herravälde av Elin Olofsson, 1794 av Niklas Natt och Dag, Förrädare av Manda Scott, Den franska fotografen av Natasha Lester och inte minst mina bloggkollegor Sara Molins Som en öppen bok och Hanna Nordlanders Stillna. Jag skulle vilja läsa många fler utöver dessa, men vi får se vad jag hinner med när jag både ska redigera mer på min andra bok och även hoppas skriva nytt på annat manus.

 

Sara Molin

Mycket av tiden i sommar kommer att gå åt till redigering och korrläsning, men när manuset är hos redaktören ska jag plöja böcker. Likaså dagtid, när barnen leker och stojar och jag inte har ro att skriva. Än har jag ingen läslista klar för mig, jag har många olästa hemma och brukar gå på känsla. Några som jag är sugen på, är Majgull Axelssons Jag heter inte Miriam, Johannes Anyurus De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, Delia Owens Där kräftorna sjunger och Nina Wähäs Testamente. Och Mhairi McFarlanes alldeles färska Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts är självskriven på sommarlistan!

Malin Edholm

I sommar tänkte jag bocka av titlar från en lista på böcker som vita privilegierade personer (inklusive jag) borde läsa! Bland annat: White Fragility: Why It’s So Hard for White People to Talk About Racism av K.W. Colyar ochCitizen: An American Lyric av Claudia Rankine

Jag tänker väga upp med mer lättsinnig skönlitteratur men jag har inte bestämt vad än.

Daniel Sjöberg

Jag är inne i en bra läsperiod nu. Avslutade Lisa Christenssens Spela Roll, hoppade direkt på Anneli Olssons Fritt fall och strax efter det här svaret gått iväg har jag påbörjat De rättslösa av Malin Thunberg Schunke. Därpå hoppas jag hinna med Bengt Rålins Nina innan semestern börjar. Innan? Jo, för under semestern lär det inte bli mycket läsande. Man kan ju tycka att det skulle vara tvärtom, men som ni kan läsa i mitt inlägg i fredags har jag svårt att läsa samtidigt som jag skriver och nu blir det fokus på deckaren som jag hoppas ska bli nästa bok. Så inte mycket läsande i sommar, men jag passar på nu.
 

Hanna Nordlander

Ganska mycket, och det beror lite på: Sommaren är lång och vissa dagar är mulna och kräver långbyxor, andra är soliga och det räcker med shorts och bikiniöverdel. Men precis som jag har några favoritkjolar som jag har längtat efter att använda, så har jag också några böcker som står och väntar på mig. En är Upp trälar, andra delen av Väinö Linnas tredelade verk Under Polstjärnan. En annan är Lucia Berlins självbiografi. Någon av Tove Janssons romaner har jag lovat mig själv, liksom Byens spor av Lars Saabye Christensen. Men först Klar himmel av vår egen Kristin, som kom i grannens brevlåda idag, men eftersom jag har snälla grannar, så fick jag en välkommen påringning med ett romanpaket. Och eftersom jag har vinkat hejdå till mina elever och har en ynka dag kvar på jobbet (städa skrivbordet), så antar jag att sommaren redan har börjat …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s