Jag har sett min bok

Det kom ett mejl med en bok. Jo, faktiskt. I dag (eller i går för er då) fick jag se hur boken kommer att se ut när den trycks. I förra inlägget fick jag dela med mig av omslaget och nu tar vi alltså nästa kliv. Allt går undan nu. Det är märkligt. Så länge har jag levt mitt författarskap i något slags ultrarapid. Det var den 17 februari 2019 som jag drog igång mitt konto på Instagram, det som är dedikerat boken och mitt skrivande och nu väntar sommaren 2020 på mig. För så är det. Jag har knappt en vecka kvar av jobb innan det är dags för semester. Sex veckors efterlängtad ledighet väntar, men jag kommer ägna en stor del av tiden åt min bok.

Det blir helt enkelt en redigeringsrubrik på vilan från jobbet och jag ser faktiskt fram emot det. Jag tänker annars på just redigering mer som ett nödvändigt ont, men redan att gå igenom boken i en första runda för några veckor sedan var tillfredsställande. Nu blir det en jakt med förstoringsglas efter minst smuts som kan komma att störa läsupplevelsen.

Att få se hur boken kommer att se ut var stort. Större än att se omslaget på sätt och vis. Det blev än mer verkligt. Jag ägnade början av veckan åt att skriva ihop mina TACK TILL i slutet av boken. Det är inte särskilt enkelt. Det finns så många som har varit med på resan på ett eller annat sätt, men någonstans måste gränsen dras och då tror jag på att dra den tydligt. Därför var valen i slutändan ganska självklara. Jag hoppas att ingen kommer att känna sig förbisedd.

Jag lyckades även hitta ”citatet.” Ni vet.

Att inleda sin bok med ett citat som på något sätt relaterar till historien är vanligt och personligen är jag mycket förtjust i just detta. Ända sedan jag bestämde mig för att jag skulle skriva en bok som skulle ges ut har jag tänkt på detta. Faktum är att jag har haft citat till de manus som aldrig blev något annat än just manus. Således var valet viktigt. Först funderade jag på det lite mer pretentiösa, men när jag insåg vem det måste bli handlade det snarare om att välja rätt bland en mängd alternativ.

Jag vågar påstå att jag hittade det rätta och jag är övertygad om att ni kommer att hålla med mig när ni läst boken. För det kommer ni få göra, om ni vill. Nu är den så verklig den kommer bli fram till den dag då den verkligen går i väg till tryckeriet. Jag längtar dit, men jag vill samtidigt stanna i den här stunden. Och i och med sommaren får jag chansen att göra det. Nästa gång vi hörs har min semester börjat, men bloggen jobbar på, det vågar jag faktiskt lova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s