Att tro på sitt manus

Skrivandet kan fungera som terapi, som ett sätt att handskas med omvärlden och sina inre tankar. Ett sätt att sortera och förstå. Det kan också vara ett sätt att dela med sig av sig själv, så som andra skapare och konstnärer gör med sina verk.

Oavsett om man börjar skriva för sig själv eller för att man redan från början tänker att någon annan ska läsa det så växer manuset till slut till något större än en själv. Och trots att allt nedskrivet inte är guldkorn så förtjänas orden att läsas.

Alla som skriver känner att de bär på något som måste skrivas ned, något som de sätter ord på och orden bildar sedan en mening, en historia, en bok. En bok som växer i sig självt, utanför och bortanför författaren och blir sin egen.

Om du skriver, men inte vågar försöka få ditt manus utgivet, inte vågar låta någon annan läsa det så vill jag uppmana att tänka om. Självklart är det okej att skriva för sig själv och inte vilja bli utgiven. Men om du brinner så starkt för något att du tar dig tiden att skriva ner det och jobbar, redigerar och bearbetar det dag och natt så förtjänar manuset att du försöker, du förtjänar att du försöker och dina framtida läsare förtjänar att du försöker.

”Sluta tvivla” är lätt att säga … Men om du gillar det du skrivit finns det säkerligen fler som kommer att gilla det! För att ta ett exempel så skrev J.R.R. Tolkien sina romaner för sig själv, utan en tanke på att någon annan skulle vara intresserad. Han skapade ett nytt språk och varje språk behöver en historia.

Det är bara du som kan skriva just den boken du skrivit, bara du som lagt ihop pusselbitarna på exakt det sättet. Och det är viktigt att inte ge upp vid refuseringar för alla blir refuserade, det betyder inte att ingen gillar det du skrivit eller att ingen vill ge ut det. Fortsätt försöka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s