Lördagsenkät: Berättelser från förr

Det känns som om de flesta som skriver också skrev redan när de var barn. Således är det dags att fråga om det stämmer och om svaret är ja, be våra bloggare att dela med sig av den första berättelsen de skrev som de minns än i dag. Välkomna till nostalgibloggen och om det skulle vara så att DU har någon berättelse från förr att dela med dig av, gör gärna det i kommentatorsfältet.

Sara Molin

Jag minns inte vilken som var den allra första boken jag skrev, förmodligen var det någon i skolan. Men en av de första jag skrev frivilligt, var Boken om Isabell. Den fick sedan fem uppföljare, och hade ett sådant där bibliotekskort i en fasttejpad lucka på baksidan, så att familjemedlemmar skulle kunna låna. Genre? Ja, fokus låg (inte helt otippat?) på vänskaps- och familjerelationer i alla fall!.

Kristin Fägerskjöld

Ja, jag skrev som liten, men kommer inte ihåg vad något av mina alster hette. Jag vet att någon skapelse handlade om troll som bodde i skogen och någon om en familj fåglar men kommer som sagt inte ihåg titlarna. Det här var när jag var 6-7 år gammal så man kan nog säga att jag har tyckt om att hitta på historier ändå sedan dess

Malin Edholm

J

Jag skrev mycket när jag var liten och har alltid gillat att skriva. Den första längre berättelsen jag minns skrev jag någon gång under lågstadiet, ettan eller tvåan tror jag.

Den handlade om levande frukter i en matbutik. Protagonisten var en halv vattenmelon som blev köpt och togs ur butiken och fick se vad som fanns utanför. Historien var aningen vemodig eftersom vattenmelonen först var tvungen att lämna sina vänner och sedan bli uppäten … 

Hanna Nordlander

Detta är inte mitt första alster, men det första som min salig mor tyckte var värt att sätta in i albumet. Mars -84, då var jag fem och ett halvt och hade noterat att tje-ljudet kunde stavas med k. Tycker ändå att det är en viss knorr på slutet, eller?

Daniel Sjöberg

Någonstans hemma i gömmorna ligger ett litet grönt block med en berättelse om någon amerikansk hjälte som jag glömt namnet på som lönnmördar en nazistisk general och sedan flyr med flygplan, jagad av fiender, men lyckas gömma sig i molnen. Väldigt pojkigt. Men om jag nu ska svara på den här frågan (som jag själv ställt) måste jag återvända till lågstadiet och den där gången när vi fick skriva fritt om vad vi ville. Hitta på eller skriva sanning och jag författade berättelsen om den ryska myggan Myggjev som var på uppdrag i USA där han skulle sprida någon sjukdom, eller åtminstone tvinga amerikanerna att klia sig blodiga. Det hela slutade med ett plask när en stor hand landade på honom och så var det inte mer med den lille Myggjev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s