Att skriva ”politiskt”, redan som barn

Förra veckans enkätfråga handlade om det första man skrev och jag berättade om en av mina första längre berättelser som handlade om en halv vattenmelon i en mataffär. En vemodig historia om hur vattenmelonen i och för sig fick se vad som fanns utanför affären men hur den saknade sina vänner och inte ville bli uppäten.

Det är ett par historier jag skrev i lågstadiet/mellanstadiet som jag minns väl. En annan handlade om en gran ute i skogen som blir nedhuggen och inburen för att vara julgran. Det kan tyckas festligt att vara julgran men granen är väldigt ledsen eftersom den i skogen stod bredvid sitt livs kärlek och lovar att göra allt den kan för att komma tillbaka till skogen. Det slutade inte lyckligt.

En annan, som jag gjorde en sorts seriestrip av handlade om den fattiga tyglappen Fattiglappen och den rika stenen Stenrik. De är båda ute och går och som ni kanske kan gissa är Stenrik arrogant och självisk där han ensam går och räknar sina pengar och förstår inte varför han inte är lycklig. Medan Fattiglappen är hungrig, ensam och ledsen. Stenrik tappar sin förmögenhet och Fattiglappen hittar den. Det slutar med att Fattiglappen delar med sig av pengarna så Stenrik får tillbaka hälften och de blir vänner. Båda lyckligare. Den skrev jag när jag var åtta eller nio år så att vara subtil gick över huvudet på mig. Och nej jag är inte uppväxt på 70-talet, men blev säkert inspirerad av Robin Hodd.

Dessa berättelser verkar ha en slags röd tråd eller gemensamt tema. Jag började fundera om mina berättelser alltid varit lite politiska … har jag aldrig skrivit något utan en slags sensmoral?

Det här inlägget postades i Malin Edholm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s