Fri att göra vad jag vill, och hitta tillbaka till skrivandet

I torsdags var det dags för mig att hålla mina efterlängtade och ångestladdade föreläsningar under Malmö Pride. Det gick bra och var roligt, trots att det inte kom så många på grund av Corona och det faktum att jag varje gång jag föreläser vägrar kolla på mina fusklappar och därför glömmer bort en del av vad jag ska säga.

Min poäng med att skriva ännu ett inlägg om dessa föreläsningar och min dåvarande ångest kring dem är att lyfta känslan av hur skönt det var att göra dem, och hur skönt det var att sedan vara klar och ha gjort dem. Efter att självkritikens ”bakis”känsla den första timmen efteråt dunstat bort infann sig en frihetskänsla som är svårslagen.

Det är samma känsla som efter tentor. Samma känsla av ”efter det här kommer jag vara fri att göra exakt vad jag vill med min tid”. Vilket också betyder att jag inte längre har någon ursäkt för att inte skriva … För tillfället har jag inget projekt på min fritid som tar upp mycket tid och som jag prokrastinerar ifrån. Logiskt sätt borde jag nu kunna skriva, skriva, skriva …

Jag har, som jag tidigare nämnt, under det här året fastnat i att skrivandet känns som ett jobb och därför ett måste, inte längre som en rolig hobby. Nu, för en av de första gångerna i år, ska jag njuta av att jag inte har några måsten (utöver mitt jobb) och istället försöka se på skrivandet som den hobby som jag älskar igen!

Det här inlägget postades i Debut, Malin Edholm. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fri att göra vad jag vill, och hitta tillbaka till skrivandet

  1. Saga Stigsdotter skriver:

    Att skriva blogginlägg är ju också en typ av skrivande 🙂 Kanske har det tagit mer energi än du tänkte dig att göra det? Jag tycker att det har varit givande att läsa dina tankar under året. Själv kände jag något liknande när jag pluggade skrivande på 100% och arbetade på 50%. Jag hade inte energin att göra mer än vad som krävdes pga lektionerna, och det frustrerade mig något enormt, men när jag väl kom ut på andra sidan var frihetskänslan enorm. Inga fler lektioner! Jag äger min tid!

    • Malin Edholm skriver:

      Vad fint att du säger att det varit givande Saga! Det gör mig väldigt glad 😊 och ja jag tror att du har rätt, bloggen tar mer energi än en kan tro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s