Poängen i att skriva positiv erotik

Utan tvekan och motstånd, skam och skuld.

Jag skriver sexpositivt och glatt, utan något som skaver. Det är ett medvetet val.

Jag själv blir ofta triggad av ”vanlig” erotik, av den erotik skriven för massan för att sälja. Jag säger inte att det handlar om ALL erotik men normerna som finns i samhället hittas så klart i erotik och särskilt i erotik som inte är normmedveten.

Att läsa erotik med meningar som ”Jag visste att hon inte ville, men jag brydde mig inte” triggar mig, och det är inte det jag vill ha om jag läser erotik. Det gäller även med mindre självklara våldtäktsromantiseringar. När det är gråzoner i sex blir jag obekväm, om det handlar om en annan genre är det annorlunda för då kan en porträttera övergrepp, problematisera situationer och behandla våldtäkt, utan att för den sakens skull romantisera det. Men i och med att erotik ska vara upphetsande vill jag inte läsa något som snuddar till att inte vara samtycke eller där det är otydligt. Om en författare verkligen vill skriva om ”våldtäktsfantasier” måste det göras otroligt tydligt att det handlar om så kallat rapeplay, och inte ett faktiskt övergrepp – för då är det inte sex, och erotik är sex, är samtycke. All denna fascination och romantisering av både pedofili och våldtäkt som gömmer sig under ytan i reklam, film, porr och så vidare är det jag vill komma ifrån i mitt skrivande. Och det är en sådan erotik, fri från skav och tveksamhet, jag ger mina läsare.

För jag tror det finns fler som vill läsa erotik utan att bli triggade, utan stora problem och tveksamt samtycke. Erotik som är tillgängligt även för de som exempelvis själva blivit utsatta. Därför skriver jag, medvetet, väldigt positivt om de sexuella (synonymt med samtyckande) upplevelserna i mina noveller. Utöver att jag porträtterar olika kroppar på ett positivt sätt.

Det här inlägget postades i Erotik, Erotiska noveller, Malin Edholm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s