Att favorisera miljön

Lördagens enkätfråga handlade om vad vi som bloggar i år anser att vi skriver bäst. Jag svarade sexscener för det kändes som det självklara.

Jag frågade dock en vän som läst allt jag skrivit och hon sa även miljöbeskrivningar, vilket fick mig att tänka. Jag älskar miljö! Jag älskar att skriva miljö och jag älskar att läsa miljö. Jag kan läsa flera sidor av miljöbeskrivningar, i princip.

Jag börjar ofta skriva mina noveller som jag skulle börja en landskapsmålning och försöker skapa en stämning och få läsaren (plus mig själv) att komma in i världen jag skapat genom exempelvis skogen. I mina erotiska noveller tar jag sedan bort en hel del miljö för att det ska vara mer fokus på det erotiska. Men från början finns den där.

I helgen har jag blivit inspirerad av miljön. Inspirerad både av en kompis berättelser om hur det var när han bodde i Australien, tack vare hans beskrivning av miljön. Jag kunde se allt tydligt framför mig och ville genast skriva något som utspelar sig där. I söndags var jag även ute i Nacka och vandrade runt Källtorpssjön samt kallbadade, vilket fick mig att vilja sätta mig och skriva så fort jag kom hem! Att ligga och flyta i 10 gradigt vatten och se en blå himmel ovanför sig får alla möjliga historier att vilja leta sig ut.

Tyvärr blev det inte så mycket skrivet efter hemfärd, matlagning och så vidare. Jag skrev någon dikt och början till något annat men lyckades inte komma ifrån naturen och miljöbeskrivningarna till människor och interaktioner.

Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s