Tunn hud

Jag sveper halsduken tätare kring kappkragen. Den kalla blåsten får ögonen att tåras. Min hud ligger tunn och torr som papper över ansiktet, tunn hud överallt, över hjärtat, över ledsenheten. Jag sover mellan tre och sex timmar per natt och någon poesi blir inte av. Och jag har svårt att hantera ljud från två håll samtidigt. 

Det är väntan på vintertid, väntan på utvilad vardag. Det är definitivt höst. Jag kanske behöver oxytocin, jag kanske behöver mindfulness. Men vad jag har är ett svettigt täcke och blodet som jag hör pumpas runt i ådrorna. Alltid något, iochförsig.

Men läsa kan jag. Och kan jag inte sova, så blir det mer tid att läsa. Maria Brobergs Bakvatten har jag snart läst ut och kanske är den lite för spännande i upplösningen än vad mina sömnproblem tillåter. Tullias värld av Kerstin Ekman. Jag är inte överförtjust, men gillar desto mer att min latinelev ville läsa den, så nu jag läser också. Jag, En av David Levithan. Började läsa med en etta jag vikarierar i, och nu är jag fast. Lyssnar på Anna-Karin Palms Lagerlöfbiografi. En och annan dikt av Louise Glück som delas i mina flöden. Mina egna ord är inte slut, men medan jag väntar på att kunna skriva, får andra formulera det åt mig. 

Orden lägger sig tillrätta, hittar in där de behövs, ger tröst ibland, eller en tanke som fogar sig till mina egna tankar. Som ett glow-serum för huden, fast för insidan. En rik och fet nattkräm som får huden att kännas lite mindre tunn.

2 reaktioner på ”Tunn hud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s