Äntligen skrivit en ny novell, och skickat till ett nytt förlag …

För två helger sedan skrev jag en ny novell. Jag skrev färdigt novellen på en dag, den bara rann ur mig och det kändes skönt eftersom jag har haft sådan skrivkramp hela året. Jag inspirerades mycket av hösten och Halloween och skrev för första gången klart en novell som skulle kunna klassas som lite fantasy-aktig, fast den behöver inte göra det … det är lite oklart och öppet hur man tolkar det. Nu är det som att jag fått lite av en reboost och känner mig taggad på att skriva mer, kanske lite mer åt magi och fantasyhållet – vi får se!

Min motivation att skriva klart novellen kom från ett inlägg Genusredaktörerna lagt upp där de sökte efter erotiska noveller till ett kommande projekt. Jag absolut älskar Genusredaktörerna, om ni inte redan har koll på dem så är det dags att ändra på nu! De ger ut litteratur som bryter mot heteronormen, bokserien ”Queerleqin” är normbrytande, queer romance i kortromans format och det finns många guldklimpar där. Det är så viktigt att förlag som Genusredaktörerna finns, både för representation, inkludering, för att queera personer ska få mer romance att läsa men även för att öppna upp övriga (inte bara queera) läsare för andra normer och litteratur.

Igår fick jag svar att de vill ha min novell och det känns så himla roligt att få samarbeta med dem eftersom deras nisch och min är samma. Vi är som gjorda för varandra.

Nu har jag (snart) fyra olika förlag som publicerat mina noveller men jag ser inget konstigt med det. Om en ger ut romaner i fysiskt format tror jag att det blir mer naturligt att ha sitt förlag, eftersom det är mycket mer redigeringsarbete och annat jobb som krävs. Mina noveller har inte det. Om jag en dag skriver en roman (som någon vill ge ut) kanske jag får ta och sluta fladdra runt, vi får se, men i nuläget får mina noveller flyga till olika förlag och olika kanaler så hoppas jag att fler läsare hittar mig på det sättet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s