Lördagsenkät: Vad har du ställt in och hur har du tänkt om p.g.a. corona?

Att debutera under coronaåret 2020 har sannerligen frestat på tålamodet. Vilka anpassningar har vi gjort, och vad har vi helt enkelt fått ge upp? Det handlar lördagens enkät om.

Kristin Fägerskjöld

Jag debuterade så tidigt under året (i januari) så jag hann ha min releasefest på  traditionellt, fysiskt vis. Bokmässan blev ju inställd, och det är nog det jag sörjer mest av allt. Att inte få vara där med min bok och inte minst träffa det här bloggänget, det var riktigt trist. Jag hade hoppats på signeringar i bokhandlar och att prata om min bok i min dotters skola och för en bokcirkel, men av det blev det inget heller. Jag har valt att vara ganska försiktig och sparsam med mina sociala kontakter ända sedan i våras då jag som reumatiker tillhör en riskgrupp (pga dåligt immunförsvar). Om jag ska se någonting positivt med allt det här så är det väl att jag har haft mer tid att ägna mig åt skrivandet på min egen kammare. Just nu känns det inte troligt att restriktionerna på hur vi ska umgås med varandra hinner lätta till mitten av januari 2021 då min andra bok kommer, så vi kanske syns på en digital release?

Sara Molin

Det här är något som jag hela tiden har försökt att förtränga lite, eftersom det gör mig nedstämd att tänka för mycket på. Det största jag (och väldigt många med mig) missade var Bokmässan. Nu blev det ju en digital, avsmalnad variant istället, men det var ingenting som jag deltog i. Helt ärligt har jag knappt sett något heller, jag vet inte om det beror på besvikelsen över att det inte blev någon vanlig mässa, eller helt enkelt att man är ganska mätt på digitala sändningar. Allt ligger dock fortfarande kvar, som jag har förstått det, så vid något tillfälle ska jag sätta mig och se några seminarier. 

Om det hade blivit en vanlig mässa, skulle jag ha deltagit på Feelgoodscenen. Andra roligheter som har blivit inställda är Norstedts Feelgoodafton på Rival, Quizkväll med några författarkollegor i Gamla stans bokhandel och liveinspelning av en spännande podd. Det har som sagt blivit en hel del digitalt istället, vilket ju är en bra möjlighet under omständigheterna. Men det är ju inte riktigt samma sak…

Malin Edholm

Mitt skrivande har inte förändrats något särskilt på grund av Corona. Jag har fått ställa in några föreläsningar men jag hade tur som hann ha min releasefest innan. 

Hanna Nordlander

Saker som jag hade tänkt göra var att kontakta bibliotek och föreningar för författarbesök, kanske någon lokal bokmässa, men det har inte känts aktuellt. Man avvaktar och ser, och så blir det värre istället. Många digitala alternativ är verkligen lovvärda, men som kulturkonsument är jag ganska trött på skärmhappenings, så jag har inte funnit inspirationen att anordna något på egen hand. 

Releasen i juni blev trots allt av, men kunde anpassas efter då rådande restriktioner. Hade boken kommit idag, hade jag nog fått ställa in även det evenemanget. 

Daniel Sjöberg

Corona har sannerligen påverkat mig. För bara några dagar sedan fick jag veta att förlaget hade problem att få iväg böcker till bland annat recensenter och till mig på grund av hur Danmark har stängt ner. Själv hade jag givetvis föreställt mig en releasefest, kanske några biblioteksbesök, definitivt bokmässan och så vidare och så vidare. Allt detta fick ställas in. Jag hade även en plan som jag tänkt sjösätta vad gällde marknadsföringen i samband med att boken släpptes som krävde fysiska möten med folk och detta sprack också. Så jo, corona har förstört mycket av det som jag längtat efter väldigt länge.

Det här inlägget postades i lördagsenkät och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s